Horoskop

2021. GODINA ODVAŽNIH I MARLJIVIH: Ko su srećnici, a koga očekuju velike promene?

328views
advertising banner
Najviše sreće u 2021. godini definitivno će imati znakovi elementa Vazduha: Blizanci, Vaga i Vodolija, piše astrolog Gordana Mašić.

horoscope-96309_1280.jpg

Vodolije su u ovogodišnjem zvezdanom „izvlačenju“ najsrećnije, kao i oni sa podznakom Vodolije. Posle njih su na redu Blizanci, zatim Vage. Boravak Jupitera i Saturna u vazdušnom znaku Vodolije pokrenuće najviše pitanja relacija – odnosa u samoj suštini.

Vodolija je vazdušni, intelektualni znak, okrenut humanizmu, širenju jedinstva i osećaju povezanosti sa svima. Zato ova konjukcija ali i cela godina može da odiše tom vibracijom. Na globalnom planu ćemo biti očevici političke trke, naročito u prvoj polovini godine između dve opozitne struje, između starog i novog. Starog u ruhu novog i obrnuto.

Jupiter uglavnom ne traži ništa već daje. Pojedinima će doneti potrebnu smelost da na kraju, možda, nešto i izgube, kako bi nešto dobili. On nas uči da je potrebno biti spreman i na rizik. Ipak, kako je tu i Saturn, neće biti upozorenja, pa pazite šta želite. Ono što vi želite, ne mora nužno da bude dobro za vas.

Jupiter je divovska planeta, najveća po masi i po dimenzijama, okružuje je 13 satelita. To je jedan od najlepših objekata na nebu, posmatran teleskopom: vide se raznobojne trake; crvene, plave, bele. Ostavlja utisak moći i mira, ukazuje na pokret, promenu, poboljšanje i prevazilaženje statusa qou, pa shodno tome doista može biti planeta iznenađenja – ne tako šokantnih kao u slučaju Urana, ali ne ni tako blagih. Sreća koju tražimo – izmiče nam. Sreća koju drugima pružamo, vraća nam se uvećana. Tako da znajte, sreća je u nama. Biće nam bolje kada mi budemo bolji ljudi.

timepiece-745988_1280.jpg

Jupiter i Saturn biće okidač velikih promena koje će najviše osetiti Vodolije, Škorpije, Bikovi i Lavovi.

U periodu kad su Saturn i Uran u lošem aspektu, tačnije od 14. maja do 28. jula, posebno treba biti oprezan. Još jedan period vrlo aktivan u globalnom smislu, pred sam kraj godine desiće se i to isti aspekt između Saturna i Urana od 24. do 30. decembra kad definitivno Saturn odlazi iz ovog napetog kvadrata sa Uranom, te dolazi dosta mirniji period, u smislu velikih događaja koje ove dve planete u svojoj simbolici donose.

Moramo se suočiti sa činjenicom da svi prolazimo velike promene na svetskom nivou a da kraj transformacija možemo očekivati 2025., kad Uran, Neptun i Pluton promene znake.

Sredinom godine srećne okolnosti pratiće rođene pod vladavinom elementa Voda: Rakove i Ribe. Škorpije će u tom periodu imati blago olakšanje. Ovnovi završavaju sa periodom zastoja i kreću velikim koracima napred. Čak i među srećnicima, ima onih koji su će biti srećniji od ostalih. To se pre svega, kao što sam već naglasila, odnosi na pripadnike vazdušnih znakova, ali tu su i Strelčevi i Ovnovi, zatim Rakovi i Ribe.

U toku ove godine Merkur će biti tri puta retrogradan. Jedan od tih perioda je u toku, i to od 30. januara do 21. februara, naredni je od 30. maja do 22. juna i od 28. septembra do 18. oktobra 2021.

U toku ove godine dve planete, ljubavnici, Venera i Mars, ne idu retrogradno, a njihov spoj će se desiti u julu, u znaku Lava ( od 1.jula do 22. jula) što govori o vrlo strastvenom letu, naročito povoljnom za sve vatrene znakove: Ovnove, Lavove i Strelčeve, kao i sve one čija je Venera ili Mars položen u nekom od vatrenih sazvežđa.

Ova 2021. godina bi mogla da bude posebno značajna za osobe rođene od 23. februara 1973. do 8. marta 1974. godine, kao i za one rođene od 6. februara 1985. do 20. februara 1986, kao i za one rođene od 21. januara 1997. do 4. februara 1998. Takođe, i za one rođene od 5. januara 2009. do 17. januara 2010. godine.

Poslednji put vladavina godine Srebrnog Metalnog Bivola bila je 1961., tako da rođeni u toku te godine, takođe mogu da budu povlašćeni.

gordana.jpg

Astrolog Gordana Mašić 

Foto: Pixabay/Privatanaarhiva