Nightlife

2Cellos očarao Zetru!

3.03Kviews
Proslavljeni dvojac 2Cellos trijumfirao je večeras u rasprodanoj sarajevskoj Zetri, koja je do posljednjeg mjesta bila ispunjena fanovima ovih virtuoza na violončelima. 

Ipak, najveći među njima sjedili su u prvom redu, bez daha upijajući svaki pokret kojim su Stjepan i Luka proizvodili nestvarne zvuke na svojim instrumentima.

Trideset učenika osnovne i srednje muzičke škole iz Sarajeva s odsjeka violončelo, iz klase prof. Dijane Pelidije i prof. Anele Smajić svjetske vrituoze na violončelu gledali su i slušali uživo, zahvaljujući gradonačelniku grada Sarajeva, Abdulahu Skaki, koji je osigurao VIP karte za ove mališane.

Uz nesvakidašnji muzički doživljaj, oni, ali i svi posjetitelji koncerta 2Cellos kući su otišli oduševljeni i vrhunskim showom i produkcijom koja je bila na najvišem nivou.

Zetra se gotovo zatresla od pljeska i povika oduševljenja kada su uz posebne efekte i sjajnu pirotehniku odsvirali hit “Thunderstruck” benda AC/DC, a unisu izostali ni “Smooth Criminal“ Michaela Jacksona, “Smells Like Teen spirit” Nirvane, “Satisfaction” Rolling Stonesa i mnogi hitovi, a veliko iznenađenje večeri uslijedilo je nakon izvedbe pjesme ”Prvi poljubac”, kada im se na bini pridružio legendarni pjevač Halid Bešlić.