Zanimljivosti

5 modernih oaza za ljubitelje „hedonizma“

Poslednje veče u idili Boema? Udaljenost od „sveta“ na nedelju dana u šatoru Berbera? U prirodnom „rezervatu“ u jednoj kolibi u sred ničega? 

Foto: Promo

 

Blistavi Marakeš

Marakeš je drugi po veličini grad u Maroku i nalazi se u podnožju planinskog masiva Atlas, u marokanskoj pokrajini Fez – Bulman. Scarabeo „logor“ ili „Kamen pustinja“:  Desetak šatora u najlepšem kraju Maroka, svakako predstavlja savršen odmor. Bez tekuće vode i struje, izgubljeni u dalekoj pustinje? Zvuči veoma „izazovno“ i avanturistički.  Jahanje konja u pustinji, opuštajuća masaža u samom Atlasu … Želite malo biti izolovani? Svežina je boraviti u šatoru, gledajući dekor, dostojan romana Hemingway. Uz stilski nameštaj, posteljinu i beli pesak; stari putni „kovčeg“, mekan tepih i lampione; sve zvuči očaravajuće. Iskustvo uz jogu sa profesorom „logora“ je prava šansa da ubuduće sebe naučite pravom opuštanju fizičkog i mentalnog „uma“. U Maroku je važno davati napojnice, koje su oko 3 USD po osobi, dnevno.

„Egzotična“ Španija

Pustinjski vazduh koji podseća na Marfa u Teksasu, sa „obalom“ kamenčića, predstavlja očaravajući odmor u „hedonističkoj“ oazi.
Hotel Aire de Bardenas poseduje 22 sobe, nalazi se u srcu Navara, u blizini nacionalnog parka Bardena. Sobe sa belim zidovima, dizajnirani nameštaj, pogled na zvezde, terasa s puno drveća svakako otvara odmarajuću zonu. Veoma zanimljivo je izabrati sobu sa otvorenim kupatilom, tako da ako ste za ovakav izazov, obavezno ga sprovedite u delo. Ovaj hotel pogodan je za intimno venčanja, tako da na vreme razmislite o ovoj čaroboj destinaciji.

Ourika – Maroko

Desetak kilometara od Marakeša, ravnica, šume, slično suvoj oazi u pustinji? Divno zvuči, rešenje nalazimo u sjajnom hotelu „Fellah“. Hotel Fellah je tradicionalna vila crvene boje, sa „skrivenim“ sobama. Vila poseduje 60 soba i 20 apartmana.  Iste su u šarenim bojama, nameštaj sa lokalnim rukotvorinama, koje predstavljaju rad savremenih umetnika . Bazen sa kaktusima, ima predivan pogled na planinu Atlas. Ova oaza vas dovodi u fazu da se opustite i prepustite razmišljanju.

Ugodna kuća u srcu Savane

Kalahari je pustinja u Južnoj Africi. Kalahari je idealno mesto za hedonističke ljubitelje prirode. Motse ima 9 ultra klimatuzovane lože, koje su izgrađene od kamena, crvenog peska, gline i slame, u srcu savane.  Lože su prilagođene za 24 osoblja. Poseduju velike bele sofe sa mekim jastucima, egzotični drveni nameštaj, predivan bazen, spa, gde možete uživati u masažama uz biblioteku, tj dobru knjigu. Želite da vidite panoramu u „divljoj“ modi ? Uz vodiča svakako ne propustite ukrcavanje na safari u potragu za slonom, bizonom, nosorogom i leopardom. Divlje životinje u peščanim dinama, vladaju kao same na ovom svetu.

Standardni dizajn u kanjonu

Pustinja Juta, koja na prvi pogled izgleda „surovo“ u Canyon Pointu u blizini Arizona, Kolorada i Novog Meksika, ostavlja nas bez „daha“ sa predivnim peskom i „fatomorganom“ minerala. Veliki broj američkog „visokog društva“, ovde pronalazi privatnost i savršen odmor. Hotel Amanigri čini neverovatnu arhitekturu. Kamene fasade, bele terase, đakuzi…  243 hektara, sastavljenih od prirodnih materijala, svakako predstavljaju savršenu harmoniju s okolinom. Unutar hotela nalaze se restoran, umetnička galerija, vinski podrum, beli dizajnirani nameštaj, kupatila sa pogledom na sjajni kamenjar, drveće. Takođe možete se smestiti u „fascinantnim“ apartmanima. Dan provesti u velikom kanjonu, fokusirati sebe u „otvorene banje“ i pogledom na kanjon, svakako čine nezaboravan provod.