Lifestyle

5 razloga zbog kojeg žene radije biraju dominantnog partnera

189views

Bright Side napravio je listu zbog čega žene radije biraju dominantne muškarce.

Žene privlače loši momci

To nije stereotip, već samo po sebi činjenica. Muškarci koji dominiraju obično konzumiraju duhan, alkohol, imaju tetovaže i imaju impulsivno ponašanje. No žene itekako padaju na njihov šarm.

Biraju nekoga ko može donijeti odluke umjesto njih

Žene vjeruju da bi njihov život bio puno lakši kada ne bi morale same donositi važne odluke. Iz tog razloga, žene su radije s partnerima koji mogu preuzeti kontrolu i donijeti svaku odluku umjesto njih. Kada se na to naviknu postaju ovisne o njima.

Fini momci su im dosadni

Muškarci koji vole romantične šetnje i držanje za ruke cijelim putem jednostavno im nisu privlačni. Umjesto toga radije bi bile s partnerom koji ima avanturistički duh, nekoga ko će ih povesti na divlju pustolovinu.

Prave razliku između dominacije i agresije i zlostavljanja

Ponekad dominacija može navesti osobu da bude nasilna. To ne znači da dominantni ljudi ne mogu da vole, ali vas mogu voljeti do te mjere da vas počinju kontrolirati. Zbog toga je vrlo bitno da vidite razliku između dominacije i zlostavljanja. Ako morate raditi neke stvari protiv vaše volje, to je zlostavljanje.

Djetinjstvo utječe na vaš život više nego što mislite

Vaš odnos s partnerom jako je određen načinom na koji ste odgajani. Ako su jedan ili oba roditelja bili dominantni i strogi po prirodi, navikli ste na taj način života i podsvjesno tražite iste osobine i u partneru.