Lifestyle

50 NEVALJALIH savjeta za nezaboravnu noć

Knjiga ‘Pedeset nijansi sive’ postala je apsolutni hit u cijelom svijetu, a donosi i mnoge zanimljive seksi igrice. Ako želite malo začiniti stvari u svojoj spavaćoj sobi, inspirišite se uz pomoć ovih prijedloga koji su nastali upravo na temelju spomenute knjige.

1. Isplanirajte seks vikend sa svojim partnerom. Ostanite u kući cijeli vikend i uživajte jedno u drugom. Ignorišite sve drugo, uključujući i e-mailove, SMS-ove i telefonske pozive.

2. Iako možda niste ljubitelj pornografije, ipak pogledajte jedan takav film sa svojim partnerom. Pomoći će vam u vizualizaciji, a možete odmah zajednički i probati neke stvari koje vidite.

3. Umjesto da skinete gaćice prije seksa, ostavite ih na sebi i samo ih malo pomaknite u stranu. Osjećaj užurbanosti probudiće njegove iskonske instinkte i poželjeće vas iste sekunde.

4. Nemojte se bojati poze u kojoj ste vi gore. Ako imate velike grudi i brine vas što će se razletjeti na sve strane, jednostavno ostanite u grudnjaku. Ali vaš muškarac bi bio sretniji da ga skinete jer ono što vi smatrate manom, njemu ispunjenje sna.

5. Inspiraciju za zavođenje potražite u literarnim klasicima i flertujte na starinski način. Možete čak ostaviti neke seksi citate po kući da ih vaš partner pronađe kad se najmanje nada.

6. Kad se vratite kući s posla, ostanite u štiklama još nakratko. Hodajte lagano pred njim pritom njišući bokovima. Pustite ga da uživa u pogledu.

7. Njegova omiljena kravata ne mora nužno stalno biti na njegovom vratu. Za promjenu neka njome zaveže vaše ruke za krevet. Pustite ga neka tu i tamo on bude glavni u seksu.

8. Koncentrišite se na njegovo uho – ližite ga, ljubite, grickajte, nježno pušite… Sve će biti puno uzbudljivije ako to diskretno napravite na javnom mjestu.

9. Napunite kadu vodom i ubacite u kupku par kapljica lavandinog ulja. Potom jedno drugo nježno sapunajte jer to će ukloniti stres i bićete puno opušteniji u igricama poslije kupke.

10. Oči puno toga otkrivaju i uz pomoć njih se zavodi, stoga idući put kad budete vodili ljubav stalno držite oči otvorene. Intenzitet će biti jači, a bliskost povećana…

11. Dopustite mu da gleda dok se budete samozadovoljavali. Osim što će ga to uzbuditi, biće i poučno jer će naučiti što vi točno volite.

12. Vježbajte svoje vaginalne mišiće.

13. Igranje seksi uloga omogućuje vam da ispunite svoje najdublje fantazije. Isprobajte neke fatalne kostime – medicinske sestre ili vampirice… On će uživati, a vama će narasti seksualno samopouzdanje.

14. Tokom dana razmijenite seksi poruke mobitelom ili e-mailom. Budite jako zločasti…

15. Svaki dan tokom jednoga mjeseca isprobajte novu pozu. To će definitivno izbaciti monotoniju iz vaše spavaće sobe.

16. Napravite listu pjesama koje vas asociraju na seks i uz njih vodite ljubav.

17. Dok ga budete oralno zadovoljavali, skupite hrabrosti, uhvatite ga za testise i malo ih povucite dolje. No, pazite da ne vučete previše.

18. Istražite malo kako hrana funkcioniše u spavaćoj sobi. Čokolada i jagode omiljene su namirnice, a i šlag dobro prolazi. Uključite malo maštu…

19. Tu i tamo šapnite partenru na uho neke zločeste stvari.

20. Spavaću sobu ponekad zamijenite hotelskom sobom. Promjena interijera garantuje i promjene u seksi navikama.

21. Muška guza je nepravedno zapostavljena, a to je njegova snažna erogena zona. Posvetite joj malo više pažnje. Poljupci i dodiri postići će savršene rezultate.

22. Jasno i glasno mu recite da proba kako ste vlažni prije nego što i predigra krene. On voli znati da vas uzbuđuje.

23. Naučite ga da vaše genitalije dodiruje nečim mekim poput pernatoa kista. Neka se zadrži na klitorisu…

24. Jeste li prakticirali seks u svakoj od prostorija u vašoj kući? Ako niste, vrijeme je da to učinite.

25. Fotografišite jedno drugog. Budite goli dok to radite, a potom zajednički gledajte fotografije i divite se vlastitim tijelima.

26. Muškarci vole kad je kontrola u njihovim rukama pa ga tokom predigre pitajte za dopuštenje za određene poteze.

27. Neka vas namaže sladoledom (ili vi njega) i cijelu poliže.

28. Prepustite mu barem jednom potpunu dominaciju: neka vam zaveže ruke, stavi povez na oči, a možda i slušalice na uši. On je tada gospodar, a to može biti uzbuđujuće za oboje.

29. Dogovorite se za tajni znak koji ćete dati jedno drugom kad idući put budete bili na nekoj zabavi ili druženju. Taj znak će biti signal za odlazak kući i nastavljanje vaše privatne seksi zabave.

30. Zavežite mu oči i dodirujte mu neko vrijeme tijelo isključivo mekim šalom. To će ga izludjeti.

31. Navijte alarm 15 minuta ranije i bacite se u akciju. Kardio vježbe su jako dobre ujutro…

32. Igrajte zajedno neke igrice poput pokera, a nagrada pobjedniku neka bude isključivo seksualne prirode.

33. Idite zajedno u kupovinu i pustite ga neka on odabere vibrator za vas.

34. Slavite praznike drugačije od drugih – obucite vruće crveno donje rublje i iznenadite ga svojom pojavom.

35. Vratite se u dane rane mladosti. Idite zajedno u kino, a onda se ljubite poslije u automobilu.

36. Kakve god seksi igrice igrali, ne zaboravite prezervative.

37. Budite malo nevaljali i napravite to na javnom mjestu – u liftu ili na stepeništu između spratova. Ili na nekom drugom mjestu o kojem maštate.

38. Vježbajte zajedno jer vježbanjem se luči endorfin. To znači da ćete biti sretni zajedno.

39. Stavite ogledala u spavaću sobu. To će začiniti vaš seksualni život.

40. Uskočite zajedno pod tuš u običnoj bijeloj pamučnoj majici. Nemojte nositi grudnjak. To će ga totalno izludjeti…

41. Kad budete idući put vani na večeri, u jednom trenutku diskretno skinite gaćice i stavite ih u njegov džep. Pamtiće to cijeli život.

42. Usred akcije rashladite ga lepezom i nevino se povucite na drugi kraj kreveta.

43. Stavite lubrikant kratko u frižider. Kad ga budete koristili, užitak će vam biti duplo veći.

44. Neka vas gleda dok pužete podom i izvijate se. Tijelo će vam se tako gibati da će vas on odmah poželjeti.

45. Pogledajte zajedno neki erotski film, a potom zajednički prepričavajte kako bi bilo da ste vi u tom filmu. Mozak će početi ludo raditi, a s njim i ostali dijelovi tijela.

46. Napravite kamp u vlastitom dvorištu (možete i u dnevnom boravku) pa se igrajte izviđača ili vi budite izgubljeni turista, a on policajac koji vas traži.

47. Prije nego što krenete u sobu, ugasite klimu da se samo malo oznojite. Dokazano je da nas uzbuđuje prirodni miris partnerovog tijela.

48. I njegove bradavice su osjetljive. Dakle, igrajte se s njima.

49. Obucite njegovu košulju i paradirajte pred njim. To je muškarcima jako seksi.

50. Pročitajte zajedno knjigu ‘50 nijansi sive’. Sigurno ćete pronaći još mnogo seksi ideja.

Foto: Promo