Lifestyle

52. Perwoll Fashion Week svečano zatvoren revijom VOZ JE PONOVO U MODI

491views

Perwoll Fashion Week svečano je zatvoren revijom VOZ JE PONOVO U MODI koja nas je, u novootvorenom zdanju željezničke stanice Beograd centar, provela kroz specifičan prikaz historije željeznice i mode, ali i izbor najboljih kreacija ovog izdanja manifestacije.

 

Publika je imala priliku da uživa u emotivnom modnom putovanju i posebnom ambijentu čije ljepote i funkcionalnost tek otkrivaju putnici koji u Beograd stižu ili ga napuštaju vozom.

 

Na samom početku, ovog jedinstvenog modnog putovanja, dočaran je nostalgični prejsek mode i uspomena iz perioda posljednjih 139 godina od kako voz saobraća u Srbiji. Na pisti su se nizali modeli koji su dočarali epohu s kraja 19. i početka 20. vijeka, zatim 20te, 30te, period rata i obnove, kao i 60te i 80te godine prošlog vijeka, a izbor ovih historijskih kostima napravio je poznati kostimograf Boris Čakširan.

 

 

Drugi dio revije, je predstavio Best of Belgrade Fashion Week, otvorili su pobhednici  konkursa Fashion Incubator by Perwoll. Ovaj tradicionalni segment programa nedhelje mode, dio projekta BFW Design Collectiva, koji osnažuje mlade, talentovane dizajnere, podržan je od strane brenda Perwoll koji godinama utiče na pozitivne promhene u svijetu mode, podrazumijevajući održiv pristup pri konzumaciji odjeće, promovišući redizajn, reciklažu i obnovljivost.

 

Čast da zatvore manifestaciju, i nađu se među odabranima, pripala je, dizajnerima Dragani Ognjenović, Svetlani Jaćović, Neveni Ivanović NEO Design, JSP Jeleni i Svetlani Proković, Ireni Grahovac, Boško Jakovljević by Martini Vesto, Nini Milović NINAMILAN, Peđi Neriću, Budislavi Keković, Dragani Nikolajević i Sonji Jocić.

 

Svečanom zatvaranju Perwoll Fashion Week-a prisustvovao je veliki broj zvanica i javnih ličnosti.

 

Beogradska nedjelja mode, je ponovo uspjela da nas iznenadi uzbudljivim prostorima za realizaciju modnih dešavanja, kao što je i programom 52. Perwoll Fashion Week-a utvrdila mjesto vodeće modne manifestacije u Srbiji. Do narednog modnog putovanja, u aprilu 2024. godine, BFW vam poručuje, živite intenzivno, uživajte u modi i bojama, kupujte promišljeno, odnosite se prema prirodi odgovorno, i GET IN THE MOMENTUM!