Lifestyle

8 magičnih tretmana koji UBIJAJU CELULIT

248views

Ručna masaža

Masaža ima puno i sve imaju različite rezultate, iako se ručnim tretiranjem problematičnih delova tela popravlja protok krvi i smanjuje nakupljanje tečnosti. Ukoliko je maser dobar, bokovi i zadnjica lepše izgledaju nakon svakog tretmana, a ukoliko je terapeut loš, na tretiranim regijama ostaju modrice.

Kreme, masti i gelovi

Na tržište non stop stižu novi proizvodi za koje proizvođači tvrde da uklanjaju celulit. Već svi znamo da tretman kremom ne može da ukloni celulit, ali izvesno je da nikome neće odmoći krema s kofeinom, aminofilinom ili teofilinom, sastojcima koji podstiču razgradnju masti, kao ni gel ili mast puni vitamina, minerala i biljnih ekstrakata.

Snažni mišići

Zahvaljujući snažnim, definisanim mišićima ispod tankih slojeva masti, celulit se manje vidi, pa koža deluje glatko i zategnuto, što znači da treba raditi na izgradnji mišićne mase. Uz redukovanu ishranu, kardio-vežbe i dizanje tegova, odnosno vežbanje s opterećenjem najmanje dva puta nedeljno, sa fokusom na noge, bokove i leđa, celulit će se manje videti,piše 24.sedam.

Kriolipoliza

Ovaj neinvazivni postupak zamrzava i ubija masne ćelije koje potom organizam sam izbacuje. Obično se koristi za oblikovanje tela i uklanjanje masti, a celulit se smanjuje usput. Prvi rezultati se vide nakon tri tretmana i traju tri-četiri meseca.

Laserski tretmani

Selektivno zagrevanje površinskih i dubokih slojeva kože razbija celulit u tretiranim regijama koji se potom razlaže metaboličkim procesima. Laserski tretman podstiče proizvodnju i obnovu kolagena, koža postaje jedra i zategnutija, pa se neuklonjeni celulit manje vidi.

Lipomasaža

Lipomasaža ili endermologija jeste vrsta mehaničke masaže koja se sprovodi vakuumom i valjkovima. Celulit se tretira dubinski, a rezultat se vidi odmah nakon prvog tretmana. Aparati koji se danas koriste su sve savremeniji i sve kvalitetniji, pa su retka neželjena dejstva.

Šokvejv terapija

Ovo je niskoenergetska verzija tehnologije i tretmana za lečenje kamena u bubregu i ortopedskih tegoba. Neinvazivni dvomesečni tretman akustičnim talasima, koji se sprovodi dva puta nedeljno, daje dobre rezultate jer se celulit znatno povlači i manje se vidi do šest meseci.

Subcizija

Minimalno invazivan postupak pokazao se kao veoma efikasan jer rezultati, uz promenu načina ishrane i vežbanje, mogu da traju dve godine. Sprovodi ga lekar koji na problematične regije prvo nanosi lokalni anestetik. Potom iglom ili mikroskalpelom preseca fibrotičke trake u koži koje uzrokuju celulit.