Lifestyle

8 razloga zbog kojih nevjerni muškarci ne ostavljaju svoje supruge

357views

Istraživanje Univerziteta u Washingtonu pokazalo je da je 2,2 posto oženjenih muškaraca imalo više od jedne partnerice u toku godine. Općenitno su istraživanja pokazala da je između 15 i 25 posto oženjenih Amerikanaca imalo neke afere u toku braka.
Osim toga, muškarci su ti koji će vjerovatnije varati u braku u odnosu na žene. No i dalje se postavlja pitanje zbog čega se muževi koji varaju svoje supruge ne žele razvesti, ali i dalje varaju. Ovo su neki od razloga.

U njegovom domu mu je još uvijek najbolje

Muškarac koji vara obično se ne želi razvesti jer suprugu poznaje veoma dobro, dobro mu kuha i brine o zajedničkoj djeci. Njemu je obično u životu sve kako treba, ali traži aferu jer želi isprobati nešto novo, a ne zbog toga što želi promijeniti svoj život. Njegov dom je njegovo kraljevstvo. On sebi ne postavlja pitanje treba li otići. On to ne želi jer bi mu između ostalog bilo teško voditi domaćinstvo. Možda u braku više nema ljubavi ili strasti, ali postoje prijateljstvo i poštovanje.

On samo traži “odmor”

Postoje muškarci koji žele avanturu čak i kada imaju dobar odnos s partnericom. Između partnera postoji velika ljubav, a imati aferu s nekom drugom ženom doživljavaju kao vrijeme za opuštanje i avanturu.

Mislio je da bi mogao naći odgovor o životu u aferi, ali nije

Neki muškarci varaju i zbog toga što nisu raščistili sa sobom neke stvari koje ih tište. Većina ih smatra da će, ukoliko u svoj život uvedu novu ženu, nešto promijeniti i postati sretni, međutim, čak i kada se upuste u takvu vezu, to se ne desi.

Vole svoje supruge

Većina žena koje su ljubavnice oženjenim muškarcima kažu kako su ti muškarci odlični porodični ljudi. Glavno njihovo pravilo pri upoznavanju bilo je da ne planiraju ostaviti svoju suprugu. Zbog toga se postavlja pitanje zašto to uopće čine ako vole svoje supruge.

Jedan anonimni muškarac kazao je da je u sretnom braku već 20 godina te da sa suprugom ima i djecu.

“Mnogo volim svoju ženu, ali varao sam je više od 15 godina. To je za mene samo fetiš. Ali često sam se osjećao krivim zbog toga što činim”, rekao je za Bright side.

Nema dovoljno hrabrosti da potpuno promijeni svoj život

Može se desiti da muškarac nakon dugogodišnjeg braka iznenada upozna srodnu dušu. Terapeut Douglas LaBier ovo naziva aferom “uma i tijela”. Ovaj novi osjećaj može biti vrlo intenzivan i prožimati vas od glave do pete.

Ponekad, ali samo ponekad, se u tim slučajevima neki muškarci razvedu i vjenčaju, no većina ih to ne može uraditi, jer nemaju hrabrosti potpuno promijeniti svoj život.

Vezani su djecom ili kreditom

Mnogi muškarci se ne razvode zato što imaju djecu ili zbog kredita. Zato ostaju u braku čak i ako nisu sretni zajedno.

Ne želi prolaziti kroz bol zbog razvoda

Riječ “razvod” izaziva milione loših emocija i asocijacija. To uključuje suočavanje s advokatima, borbu, podjelu imovine i pregovaranje o skrbništvu nad djecom.
Neki će muškarci radije ostati u braku nego prolaziti kroz suze, bijes i viku.

Shvatio je da je pogriješio kad je imao aferu

Dešava se ponekad da muškarci postanu previše otvoreni s bliskom pirjateljicom i na taj način prevare svoju suprugu. Oni obično shvate da su strašno pogriješili i boli ih prevara. Ne znaju da li da suprugama priznaju prevaru ili ne. Ponekad prešućuju nevjeru jer ne žele da ih supruge ostave.