Showbiz

Bio je srećno dete, a onda je jedna sunčanica promenila sve! Znate li o kome je reč?

3.17Kviews
Uprkos paklu kroz koji je prolazio OVAJ pevač nikad nije odustao

Ovaj pevač sa fotografije rođen je kao zdravo dete pre 59 godina u Turinu. Pred njim je bilo srećno detinjstvo, koje se za tren oka, spletom nesrećnih okolnosti, promenilo.rifat sa sestrom .jpg

Sa sestrom Mirhirjom i ocem Ćazimom, 1969. godine

Naime, sa samo tri godine doživeo je jaku sunčanicu zbog koje mu je trajno oštećen vid, te je bio primoran da se kasnije kroz život prilagođava raznim situacijama. Danas zbog nistagmusa Rifat Ramović ne skida naočare za vid i neodoljivo podseća na Bona Voksa, ali njegova životna priča nije ni blizu čuvenog irskog pevača grupe “U2”.

1975.jpg

Uprkos hendikepu, završio je školu kao jedan od najboljih đaka,već sa 11 počeo je da se bavi muzikom, a sa 18 godina imao prvi solistički koncert. Čak deset godina radio u vrtiću kao muzički savetnik, postao je veliki borac za kulturu i umetnost, a bio je toliko uporan da je naučio da svira bunjeve, gitaru i klavijature.

1999.jpg

Ljubav prema muzici, ali i prema deci iskazao je kroz “Umetnički kutak Tutin”, čiji je osnivač, a koji već godinama okuplja omladinu u raznim sekcijama. Takođe je jedan od osnivača festivala “Otvoreno srce” koji organizuje čitavu deceniju i koji okuplja kompozitore i izvođače muzike za decu iz celog regiona.

Svoj san i životnu priču želeo je da zaokruži pojavljivanjem u šouu “Nikad nije kasno”, što mu je i pošlo za rukom.

IMG_1630.JPG

Od prvog pojavljivanja svojim glasom osvojio je sve, a koliki je bio miljenik publike svedoči i pobeda od strane Fejsbuk glasača u finalnoj noći pete sezone takmičenja veterana.