Paparazzo

CAFFE MOLINARI Za Bajram besplatna kafa i baklava, vlasnici poručuju “Naše malo nekom znači mnogo”

600views

U moru kafića i klubova tuzlanskog kantona definitivno se izdvaja Caffe Molinari iz Lukavca koji nesvakidašnjim gestom vlasnika i osoblja ovog lokala, svakog Bajrama pokazuje koliko im je stalo do posjetioca, kao i vjernika islamske vjeroispovesti. U prilog tome svjedoči i sada već tradicionalno posluženje besplatnom kafom i baklavom kojim vlasnici kafića vole da počaste svoje vjerne posjetioce tokom Bajrama.

Ovim malim, a značajnim gestom za sve koji posjete Molinari, vlasnici modernog kafića Amar Gegić i Jasmin Lehmman žele se zahvaliti svim svojim gostima na ukazanom povjerenju, a vjernicima islamske vjeroispovijesti žele Bajram Šerif Mubarek Olsun uz tradicionalni bosanki napitak i poslasticu.

 

View this post on Instagram

 

Bajram Šerif Mubarek Olsun dragi naši, svratite nam danas na besplatnu kafu i baklavu! ❤️

A post shared by Caffe Molinari Lukavac (@molinarilukavac) on

“Trudimo se da održimo tradiciju, pokažemo dobru volju i sve ljubitelje kafe i baklave počastimo i za Kurban i za Ramazanski Bajram”, počinju priču vlasnici Amar i Jasmin.

Kako kažu, njihovo malo nekome znači mnogo, naročito u ovim teškim vremenima kada usled pandemije mnogi ljudi ostaju bez posla, a samim tim i bez primanja.

“Zadovoljni smo i srećni što svim posjetiocima možemo da pružimo na neki način malo, ali mnogo u trenucima nemaštine. Bog je nama dao i daje, pa tako i mi želimo da to malo podelimo sa drugima.”

“Ovim gestom niti ćemo se obogatiti, niti osiromašiti, a nekoga ćemo sigurno usrećiti”, iskreni su vlasnici i dodaju da im je puno srce kada na posjetiocima vide osmjeh dok za njihov sto stiže besplatna baklava i kafa.

Posebno ih raduje što je kafić u Lukavcu postao simbol dobrog provoda i druženja, ali i mjesto u kom često možete sresti mnoge poznate ličnosti.

Ovdje je redovan gost jedan od naših najpoznatijih pjevača, Zvezda Granda Amar Gile, zatim Fatmir Sulejmani, Amar Dedić, Mirza Delić, a posjetile su ga i glumačke legende mlađe generacije Mirka Vasiljević i Nemanja Janičić.

 

View this post on Instagram

 

Cast nam je bilo ugostiti dva vrhunska glumca Mirka Vasiljević i Nemanja Janičič! 😊❤️

A post shared by Caffe Molinari Lukavac (@molinarilukavac) on

Često se može sresti i srbijanski pjevač Sale Tropiko koji svaku posjetu BiH koristi da svrati i do, kako kaže, prijatelja u Lukavcu.

 

View this post on Instagram

 

Sale iz Tropico banda odusevljen nasom kaficom! Svratite i vi! ❤️🔥

A post shared by Caffe Molinari Lukavac (@molinarilukavac) on

Mnogi mu se vraćaju jer iz ovog mjesta svaki put ponesu najljepše uspomene, zahvaljujući moderno opremljenom prostoru, bogatim i šarenolikim menijem i kartom pića, ali i ljubaznim domaćinima i osoblju lokala.

 

View this post on Instagram

 

Vidimo se u subotu! 🔥❤️

A post shared by Caffe Molinari Lukavac (@molinarilukavac) on

“Raduje nas što poznate ličnosti vole da popiju kafu u Molinariju, a još više kada to čini omladina, željna druženja i dobrog raspoloženja”, završavaju Jasmin i Amar i pozivaju sve ljude dobre volje da ovih dana svrate na besplatnu baklavu i kafu napravljenu sa puno ljubavi.

“Zahvalili bismo se svim našim gostima na povjerenju i poručili da ćemo i dalje poštovati tradiciju.”