Lifestyle

Detoks kože za 3 dana uz pomoć namirnica iz kuhinje

103views
Pratite upustva i koža će vam biti zahvalna.


Foto: Shutterstock

Prvi dan

Tokom detoks vikenda telu su potrebne namirnice bogate korisnim sastojcima stoga njima napunite frižider. To su pre svega sveže voće i povrće: jabuke, brokoli, šargarepa i paradajz.

Drugi dan

Skuvajte čaj od koprive, đumbira, čička ili maslačka. Ove trave poznate su po protivupalnom delovanju i po tome da pospešuju rad jetre i bubrega, a eliminisaće i kesice ispod očiju. Ako ipak osetite potrebu za kofeinom, popijte zeleni čaj, koji je odličan izvor antioksidansa. Masaža pospešuje izbacivanje štetnih materija iz organizma. Skoncentrišite se na glavne tačke limfnog sistema – vrat, pazuhe, trbuh, prepone i pregib iza kolena. Uveče napravite kućni tretman lica.

Treći dan

Piling tokom tuširanja budi sva čula. Koristi proizvode na bazi kafe, koji pospješuju cirkulaciju i izbacuju toksine iz organizma. Vežbe poput brzog hodanja i joge pospešuju izbacivanje toksina iz organizma. Duboko disanje za vreme vežbanja stimulira limfni sistem i osigurava mnogo veći unos kiseonika. Pokušajte izvesti pokret pozdrav suncu ili slične vežbe koje pospešuju rad probavnog sistema. Uveče nanesite masku za lice.