Nightlife

Dino Suljić priprema spektakl u Zenici nakon finala

271views

U Zenici se i ovog ljeta održava „Zenica summer fest“ koji će tokom dvije nedelje programa okupiti najveće regionalne muzičke zvijezde, među kojima se našao i finalista „Zvezda Granda“ Dino Suljić.

Na otvorenim scenama širom grada Zeničani i svi posetioci uživaće u programima za različite uzraste koji će se održati od 8. do 18. avgusta, a sa posebnim nestrpljenjem čeka se i nastup mladog Suljića koji je osvario zapažen rezultat u najgledanijem muzičkom takmičenju.

DINO SULJIC ZGS SNIMANJE 12062024 FOTO MUNJA 3 ok

Dino Suljić koncert u Zenici

Naime, Dino će pjevati kao predgrupa Saši Matiču posljednjeg dana festivala, a talentovani pjevač ne krije kolika mu je čast i zadovoljstvo što će u svom gradu pjevati pred svojim sugrađanima i velikim zvijezdama našeg regiona.

– Jako se radujem što ću poslije finala zapjevati sa legendama domaće muzike. Čast mi je i zadovoljstvo i biće to veče za pamćenje. Pozivam sve da posjete festival i da obavezno dođu da se družimo 18. avgusta, a ja obećevam žurku za pamćenje– rekao je Suljić.

Dino Suljić koncert u Zenici

Dino već dugi niz godina nastupa na svirkama, koncertima, svadbama i ostalim vrstama muzičkih događajima širom regije, a otkrio je kako je odlučio da se prijavi za takmičenje.

Prije otprilike godinu dana čuo sam za audiciju za „Zvezde Granda“ u Sarajevu i shvatio da sam u pravom momentu u životu za to. Dostigao sam dovoljan nivo zrelosti, mlad sam a obzirom na veliki broj nastupa i dovoljno iskusan za tako veliki poduhvat. Rekao sam sebi „Kad ću ako neću sada“? Prilično samouvjeren sam otišao na audiciju, na putu do studija u autu smislio šta ću pjevati i evo, stigoh do finala najpopularnijeg muzičkog takmičenja – ispričao je, pa dodao:

 

Foto: Z.K.Munja/F.Pavlović,
Autor: S. Čumić/Grand.online