Lifestyle

Duboke čizme apsolutni modni hit ove zime

802views
Pošto su temperature drastično opale, iz dana u dan sve su bliže snježne padavine. Većina žena razmišlja o tome koja je najbolja opcija za obuću kada je ovaj period godine u pitanju, a modni dizajneri su složni da su jednostavne duboke čizme pravi izbor.

Ako ste ljubiteljica punka, The Guardian vam predlaže da nabavite popularne Martinke u nekoj od upečatljivih boja koje će vam u isti mah pružiti udobnost, ali ćete biti i u trendu. Ukoliko unutrašnjost Martinki čini krzno, to je još bolje.

Iako su tradicionalno povezane s muškarcima, nije čudno što upravo duboke vojničke čizme doživljavaju svojevrsni preporod kada se govori o ženskim modnim trendovima, kaže dr. Carolyn Mair, autorica publikacije The Psychology of Fashion.

“Unisex odjeća govori kako žene zaista žele jednakost, ne samo u onome što rade na poslu i u kući, već i u načinu kako se oblače”, dodala je ona.

Zoë Kravitz i Keira Knightley samo su neke od celebrity žena koje su reaktuelizirale duboke čizme kada je u pitanju jesen i zima 2018. godine, a mogu se nositi u skoro svim kombinacijama.