Lifestyle

Evo zašto je banana prijatelj lepote

38views
Banana je moćno voće koje je izuzetno korisno za zdravlje, a mnogi tvrde da je najbolji prijatelj lepote.

banana-g8a719554e_1920.jpgBanana sadrži mnogo kalijuma, vitamina C i B6, a korisna je za zdravlje kose i kože. Kalijum u voću hrani suvu kožu, kao i suvu kosu, a prema rečima stručnjaka, idealno je rešenje za lepotu.

Prednost banane je i u tome što se jednostavno konzumira, oguli se i jede, može se gnječiti, a komadići se mogu koristiti kao maska za lice i kosu. Plod banane ima fantastična obnavljajuća svojstva kojim uklanja oštećenja uzrokovana hemijskim tretmanima kose i farbanjem.

Banana hrani i zateže kožu te čini da duže izgledate mlađe. Banana se može pomešati sa skutom te se ta smesa nanosi na kožu. Osobe koje imaju problem suve kose mogu koristiti istu smesu. Može se dodati i kašiku čistog glicerina ili meda. Bademovo ulje takođe ima isti učinak na kosu čineći je zdravom i sjajnom.

Maska se pravi tako što se banana izgnječi, dodaju se skuta i med, a potom se meša sve dok se ne dobije glatka pasta koja se stavlja na kosu. Nakon 30 minuta je kosu potrebno isprati.

Ista maska se može koristiti za lice, a rezultati će biti izvrsni. Vaše lice će biti glatko i zategnuto.

bananas-gfd4d81f7e_1920.jpg

Banana se može mešati i s drugim voćem, jabukama, narandžama i papajom. Papaja je bogata enzimima korisnim za uklanjanje peruti. Narandže sadrže vitamin C koji je sjajan za kombinaciju s bananama. Jabuke takođe imaju efekt čišćenja i zatezanja kože te je korisno mešanje s bananama.

Banana je definitivno jedna od najhranjivijih i najzdravijih vrsta voća, ne samo za organizam, nego i za kosu te kožu.

acai-bowl-gdba629559_1920.jpg

Foto: Pixabay

1 Comment

Leave a Response