Zanimljivosti

Film “UMRI PRIJE SMRTI” od 16.novembra u BH kinima (VIDEO)

382views

Distributerska kuća Una film najavljuje početak redovne kino distribucije filma “UMRI PRIJE SMRTI” reditelja Ahmeda Imamovića. Film je pretpremijerno prikazan na Sarajevo film festivalu, a sada ga očekuju projekcije u i u 23 kino dvorane širom Bosne i Hercegovine, i to:

Cineplexx Sarajevo, CineStar Sarajevo, Cineplexx Plaza Mostar, CineStar Mostar, CineStar Tuzla, CineStar Bihać, CineStar Banja Luka, Cineplexx Palas Banja Luka, CineStar Prijedor, Kino Kozara Prijedor, CineStar Zenica, Kino Novi Grad Sarajevo te u kinima Mreže nezavisnih prikazivača BiH: Tešanj, Žepče, Livno, Ilijaš, Tomislavgrad, Maglaj, Cazin, Goražde, Gradačac, Novi Travnik i Posušje.O filmu:

Zlatan B. ima 38 godina, naizgled je čvrst kao stijena i lijep kao Apolon. Ugledan je u svojoj struci, ginekolog koji nema moralnih dilema po pitanju abortusa ukoliko je to želja i odluka njegovih pacijentica. Jednako, nema dilema ni u privatnom životu, jer zna da su on i njegova žena Vesna zaljubljeni u istu osobu – u njega.

Godinama njegova žena već insistira da imaju dijete, ali Zlatan ne misli da je još došlo vrijeme za to. Odluke donosi kao mali bog ne primjećujući krizu u vlastitom braku. Okružen komforom u zanosu vjeruje da vlada situacijama. Uživa u zadovoljstvima i čvrsto vjeruje u svoje odluke sve do onog dana kada sazna da je teško bolestan i da mu je ostalo još malo života.