Nightlife

Halid Bešlić i Helem nejse spremaju veliko ljetno iznenađenje

2.71Kviews
Do sada ga je publika imala priliku slušati rame uz rame sa mnogim drugim zvijezdama, poput Severine, Arsena Dedića, pokojnog Kemala Montena, Mladena Vojičića Tife i mnogim drugim muzičkim zvijezdama s kojima je Bešlić imao zajedničke nastupe i koncerte., ali za veliki ljetni koncert koji će održati 27. jula sprema nešto potpuno novo

Halid Bešlić, jedan od najboljih i najslušanijih muzičkih zvijezda na ovim prostorima, nakon mnogobrojnih održanih koncerata i velikih hitova ne prestaje oduševljavati i iznenađivati publiku.

Od  vremena kada je snimio prvi singl 1979. godine, čime je započeo dug put svoje brilijantne karijere, do danas, ova nesvakidašnja i istinska zvijezda iznova pravi poteze ,koji su za jednog pjevača narodne muzike potpuno neočekivani.  Rezultat njegovog rada jeste 16 snimljenih albuma, kao i dva albuma uživo, te mnogobrojne nagrade i priznanja za muzička  ostvarenja i dostignuća. Pojavljivanjem  u više popularnih igranih filmova i tv serija stekao je još veću popularnost, pa je tako njegova pjesma „Ja bez tebe ne mogu da živim“ iz srbijanske TV serije „Ubice mog uca“ postala apsolutni hit u posljednjih godinu dana na čitavom Balkanu.  Dok ovih dana snima spot za novu pjesmu „Taman“, u pripremama je za jedan veliki i nesvakidašnji koncert.

O čemu se radi?

Do sada ga je publika imala priliku slušati rame uz rame sa mnogim drugim zvijezdama, poput  Severine, Arsena Dedića, pokojnog Kemala Montena, Mladena Vojičića Tife  i mnogim drugim muzičkim zvijezdama s kojima je Bešlić imao zajedničke nastupe i koncerte. Međutim, ovaj put, muzička legenda se odlučila za potpuno drugačiji koncert. Krajem jula, tačnije 27. na Halidovom velikom koncertu, koji će se održati u velikoj hali Fering u Gračanici publika će osim Bešlića imati priliku poslušati i rep grupu „Helem nejse“.

Halid ne krije zadovljoljstvo što će zajedno sa njim nastupiti rep bend čija popularnost raste iz dana u dan „Helem Nejse“.

„Helem nejse“ je sarajevska rep grupa, koja je tek na usponu svoje karijere. Popularnost i simpatije publike dobili su prvo radijskom emisijom “Helem nejse rejdio šou”, zatim i predstavom “Sarajevski dani terorizma”, koju su igrali širom BiH, a svoju popularnost su okrunisali prvim albumom “Go u gostima”. Ova grupa se Sarajevom ali i čitavom BiH širi poput groznice, jer skoro svako zna tekstove njihovih najpopularnijih pjesama, a pogotovo tekst pjesme “Kabadahija” snimljenoj u saradnji sa Markom Luisom, koja govori o zabranjenoj ljubavi, nacionalizmu i predrasudama, a koja je odjeknula kako Bosnom i Hercegovinom tako i u zemljama regiona. Osim toga, „Helem nejse“, grupa koju sačinjavaju mladi talentovani umjetnici: Čika Gagara, Stihomir Klepić, Toshi, Ajda, Sanjo i Urednik, nedavno su izbacili pjesmu “Debili”, koja sa neobičnim spotom osvaja srca publike.

O nastupu u Gračanici Halid kaže:

„Drago mi je da nakon toliko godina nastupam u Gračanici i tome kraju. Na poziv svojih prijatelja privrednika i općine Gračanica sam se rado odazvao, jer znam da čitav taj kraj, od Doboja i Tešnja preko Gračanice do Tuzle, Lukavca, Srebrenika i drugih krajeva voli i zna šta je dobra pjesma. Zato pozivam ljude iz tog kraja, kao i našu dijasporu da nam se pridruže na derenku gdje ćemo pružiti sve od sebe i da odu sa koncerta kući zadovoljni.“

Svoje zadovljoljstvo ne kriju ni članovi grupe „Helem Nejse“ i oni, umjesto izjavom, odgovaraju u svome stilu – „Ko bi reko čuda da se dese, da sa Halidom svira Helem Nejse/ U Gračanicu ja ću poć, i na koncert Halidov ću doć“.

Veliki ljetni koncert  u Gračanici treba da spoji  iskustvo i dugogodišnju popularnost velike zvijezde sa mladošću i inovativnim stilom grupe „Helem nejse“. Zajedno kažu i poručuju –
zašto  ne probati ukrstiti svoju muziku, različitu generacijsku publiku i spojiti se na bosanski način u muzičkim razlikama.

Organizator koncerta je najstarija muzička kuća u BiH, Sarajevodisk, dok je suorganizator općina Gračanica i nekoliko uspješnih privatnih firmi iz ovoga  i okolnih gradova.

Uskoro se očekuje više informacija o prodaji ulaznica, kao i drugim detaljima vezanih za ovaj veliki muzički događaj.

Pogledajte novi spot grupe “Helem nejse”!

Izvor:Depo.ba