Lifestyle

Idealne destinacije za vjenčanje iz snova

89views

Svake godine, jedna trećina parova se zaruči tokom odmora, što znači da tokom godine planiraju svoje vjenčanje, koje je jedan od najljepših trenutaka u njihovim životima.

Foto: Promo

 

Među tim parovima, mnogo je onih koji žele da se vjenčaju u svom poznatom okruženju i da u tim trenucima budu okruženi porodicom i prijateljima. Sa druge strane, pojedini zaljubljeni parovi vrlo često žele da njihovo vjenčanje bude drugačije od drugih i nesvakidašnje. Jedan od načina da vjenčanje bude više nego neobično jeste da izaberete neuobičajene destinacije za vjenčanje, čija će priroda, pejzaži i ljepota biti ovjekovječeni na vašim fotografijama i tako doprinijeti da ovaj dan bude neobičan i poseban.

Portal Putujsigurno.rs izdvojio je nekoliko destinacija idealnih za vjenčanje iz snova, kao i najbolji period godine za vjenčanje na tim destinacijama.

Antigva (Karibi)

Antigva je ostrvo koje se nalazi u istočnom dijelu Kariba i dio je države Antigva i Barbuda. Zauzima površinu od 281 km² i naseljava ga oko 80.000 stanovnika. Ovo prelijepo ostrvo čini čak 365 plaža, što daje veliku mogućnost izbora mjesta za vjenčanje. Sezona na ovom ostrvu traje od sredine decembra do aprila. Nakon aprila cijene u hotelima su niže i do 40 %, ali mnogi objekti su zatvoreni od avgusta do oktobra na šta utiče i velika vlažnost i padavine. Ukoliko se opredijelite za Antigvu, svakako zaobiđite period od juna do novembra jer je upravo tada sezona uragana.

Jamajka

Nalazi se u Karipskom moru i zauzima površinu od 10.990 km², što je čini petom zemljom po veličini na Karibima. Naseljava je uglavnom stanovništvo afričkog porijekla. Ukoliko želite da svoje vjenčanje organizujete upravo na mjestu bogate kulture i istorije sa velikim brojem plaža, resorta i privatnih vila, izbjegavajte mjesec mart i period od juna do novembra zbog uragana.

Kalifornija

Kalifornija je savezna država na zapadnoj obali Sjedinjenih Američkih država. Prostire se na oko 1300 km u pravcu sjever-jug i 400 km u pravcu istok-zapad. Kalifornija je idealna destinacija za vjenčanje tj. izgovaranje sudbonosnog da iz više razloga. Prije svega tu su vinogradi u okrugu Napa, koji su idealni za vjenčanje na otvorenom, zatim plaže, ski liftovi na jezeru Taho, rančevi na Santa Barbari, nacionalni parkovi, kao i veliki gradovi koje vrijedi posjetiti same po sebi, kao što je recimo San Francisko.

Fiji

Fiji je ostrvska zemlja u Okeaniji i definitivno zaslužuje da se nađe na listi destinacija za vjenčanje iz snova. Njen glavni grad je Suva. Fiji se nalazi u južnom dijelu Tihog okeana i obuhvata 322 ostrva i 522 ostrvca. Iako posjeduje veliki broj ostrva, najposjećenije je Vanua Levu. Da biste se vjenčali na Fiji-u, potrebno je da kopije svojih dokumenata pošaljete nekoj od pisarnica na Fiji-u dvije nedjelje prije samog čina vjenčanja. Tri dana prije zakazanog termina vjenčanja, potrebno je da posjetite kancelariju registra i da pokažete originalna dokumenta.

Grčka

Grčka je idealna destinacija za vjenčanja na otvorenom od maja do oktobra. Lokalna muzika, bogata mediteranska kuhinja, pješčane plaže i kvalitetna vina samo su neki od razloga zbog kojih je Grčka mjesto za sklapanje braka. Santorini, Mikonos, Krit, Rodos su destinacije, koje mogu biti potencijalne za jedan od najvažnijih dana u godini.