Showbiz

JEDNA NOĆ PRETVORILA GA JE U ZVEZDU: “O tome su svi pričali”

Legendarni rok muzičar Dado Topić  od malih nogu znao je svoj pravac, a veliku popularnost stekao je kao deo grupe “Dinamit” davne 1967. godine. Njegov početak svedoči da se želje uvek ostvaruju ako ste uporni i istrajni.

Kao semogodišnji dečak prijavio se za muzičku audiciju na kojoj nije prošao, ali ga to nije sprečilo da ponovo pokuša i ostvari se u onome što je najviše voleo.

75b8d1d7a780e78168548633cdf0b8dc5d275deb.jpg

Sa drugarom iz školske klupe dogovorio se da osnuje bend, a kako je svojevremeno govorio svirali su po kartonskim kutijama.

– Prvo takmičenje bendova u Osijeku, sećam se.. niko nije hteo da peva i rekao sam ja ću! Bili smo zadnji od osam bendova jer je ljudima nekako bila nepoznata ta pesma koju smo mi odabrali. Inače engleski smo naučili u kaubojskim filmovima. Onda sm bili na još nekoliko takmičenja i uvek smo bili zadnji- ispričao je u emisiji “Iz profila”.

dadoo1.png

Ipak, to nije srušilo snove mladog Topića i tada još uvek neafirmisanog benda koji je rešio da privuče pažnju publike.

– Kupili smo bele čizme skoro do kolena, trebalo se pojaviti na svirci i biti prepoznat i zapamćen po nečemu. Mi smo u tome te večeri uspeli sto posto! Svi su pričali o tome!- prisetio se pevač.

dado.png

 

Foto: Printscreen