Zanimljivosti

JESTE LI SPREMNI ZA – DUBAI?

408views

Detalj sa gala večere u klubu Different u Beogradu bilo je i čuveno magično ogledalo

U više navrata ste čuli da je Bog možda osmislio raj na zemlji, ali da je nešto  slično pokušao da uradi i čovek na zemlji i da je tako nastao – Dubai. Definitivno, Dubai kao destinacija ne prestaje da intrigira. Otkako su ukinute vize za Emirate, Dubai, Abu Dabi i i Ras El  Kajmah, sve više ljudi odlučuje se da poseti ovu neobičnu  destinaciju posle koje  se ne ostaje ravnodušan.

U Dubaiju ćete najčešće imati utisak da ste u nekom gradu iz budućnosti

Da podsetimo, Emirati su  jedna najmlađih i najmodernijih zemalja Bliskog istoka, sastavljena je od 7 emirata: DUBAI, ABU DABI, AJMAN, FUJAIRAH, RAS AL KAJMAH, ŠARJAH, UM AL KUVAIN. VAžno za pomenuti jeste da je pravo  vreme za obilazak ovog  dela sveta – od novembra do maja temperature su idealne i kreću se od 20 do 35 stepeni.

Nekoliko stotina zvanica prisustvovalo je gala večeri posvećenoj Dubaiju kao destinaciji

U predivnom ambijentu Different Café and Lounge, turistička agencija Big Blue organizovala je gala večeru povodom predstavljanja jedne od najtraženijih destinacija za sezonu jesen/zima 2019/20., Ujedinjeni Arapski Emirati. Večeri su pored partnera iz Emirata, prisustvovali i partneri subagentske mreže kao i  odabrani mediji.Miloš Belušević, product menadžer za destinaciju UAE podsetio  je da su Emirtai – raj smešten na obalama Persijskog i Omanskog zaliva i ujedno destinacija koja će vas ostaviti bez daha, jer je ispod peska nafta, a na pesku boje zlata sve ono što je od njene prodaje moglo da se sagradi.

Miloš Belušević, product menadžer za destinaciju Ujedinjeni Arapski Emirati otvorio je gala veče i predstavio je hotele

Na promociji su predstavljene tri destinacije, Dubai, Ras al-Khaimah i Ajman. Ono što su istakli jeste da svakog putnika na destinaciji očekuje predstavnik na srpskom jeziku što dosta olakšava snalaženje.

Dubai – mesto gde je ljudska ruka stvorila sve što je ljudski um mogao da smisli!

Dubai je mesto luksuza, glamura i bogatstva. Ujedno sa dugim peščanim plažama, bazarima, shopping centrima, arhitektonskim remek delima i sve to spada u mali deo onoga što privlači sve više turista iz celog sveta.

Burdz el Arab – jedan od najslikanijih motiva Dubaija

Mesto koje čuva tradicionalni šarm i jedinstvenost arapske kulture, Ras al-Khaimah je jedan od najzelenijih područja u U.A.E. i nalazi oko 114km od Dubaija i sjajno je povezan. Nalazi se najsevernije u odnosu na ostale Emirate, pa u prevodu znači “vrh šatora”. Plaže predstavljaju pravu oazu za odmor i u blizini grada je smešteno i nekoliko arheoloških nalazišta.

Village of herritage u Abu Dabiju

Gatronomska destinacija, Ajman, je najmanji emirat U.A.E. i nalazi se između Dubai-ja, Šarže  i Um al Quwain-a. Jedno od glavnih turističkih atrakcija u gradu je Ajman Narodni muzej izgrađen u 18. veku koji je nekada bio palata vladara.

Obiđite svetski poznatu turističku atrakciju, pogledajte svet sa najviše zgrade na svetu, doživite čaroliju arapskog gostoprimstva.

 

Ivana Đorđević

Fotografije: Zoran Tošić