Lifestyle

Kako izgleda ljubavni i erotski život nakon 40. rođendana

42views

Pogledajte u nastavku na koje se promene morate pripremiti ako ste zakoračili u četrdesete.

1. Biće vam potrebna duža predigra. Hormonske promene nakon 40. godine života mogu dovesti do toga da vama i vašem partneru bude potrebno duže i intenzivnije stimulacije tokom predigre.

2. Prekidi u seksualnom životu će biti prirodni. Vaš libido će se promeniti i to je normalno. Čak i duže pauze ne bi trebalo da vam smetaju, osim ako su uzrokovane problemima o kojima ne razgovarate sa svojim partnerom.

3. Vaša želja za seksom će rasti. Posle četrdesete godine, mi smo željni eksperimenata i novih iskustava, testiramo ono što ranije nismo imali hrabrosti.

4. Intimne infekcije se dešavaju češće. Za razliku od izgleda, rizik od intimnih infekcija povećava se u srednjim godinama. Krivicu snose lekovi, promenjeni rad hormona i sve manje korišćenje kontracepcija.

5. Napori za dobijanje deteta mogu biti zamorni. Zato što obično traju duže nego u ranoj mladosti. Žene, koje se danas sve češće odlučuju za rađenje deteta oko 40. godine, moraju računati da će … trajati.

6. Seksualni odnosi će biti duži. To je zbog toga što muškarci srednjih godina imaju veću sposobnost da kontrolišu svoje telo i produže odnos.

7. Možete češće doživljavati orgazam. Iskustvo, veće samopouzdanje i sloboda u krevetu pogoduju orgazmima. Stručnjaci kažu da žene starije od četrdeset godina stiču vrhunsku sposobnost koju nikada ranije nisu imale.

8. Možete se žaliti na suvoću vagine. Nivo estrogena opada sa godinama, što može dovesti do manje hidratacije intimnog okruženja. Rešenje je jednostavno – specijalna krema ili mast sa estrogenom.

9. Fokusirajte se na druge oblikintimnosti. Seksolozi upoređuju sredovečni seks sa ukusnim obrokom nasuprot brzoj hrani, seksu u mladosti. Otkrićete druge načine da uživate u bliskosti vašeg partnera i … to će vam dobro doći.

Izvor: Ženski magazin