Zanimljivosti

Kako preboljeti raskid…

265views
Prema istraživanju objavljenom u časopisu “The Journal of Positive Psychology”, nakon prekida veze potrebno je 11 sedmica da se osjećate bolje dok je drugo istraživanje pokazalo da je potrebno skoro 18 mjeseci da bi se čovjek oporavio od rastave braka. No, u stvarnosti je to ipak drugačije. Raskid može biti još bolniji ako niste željeli da se veza završi, piše Independent.co.uk.

Samo zato što je partner završio vezu, ne znači da ste nedostojni njegove ljubavi. Nemojte razmišljati gdje ste pogriješili. Umjesto toga radije se fokusirajte na ono što možete učiniti da se osjećate bolje. Ako mislite da će vam blokiranje bivšeg na društvenim mrežama pomoći da se osjećate bolje, slobodno to učinite.

Razgovori također pomažu, ali ipak s prijateljima i porodicom postavite granice u istom. Iako ste možda spremni razgovarati o raskidu, možda se nećete osjećati baš najbolje ako budu loše govorili o vašoj vezi.

Možda to trenutno ne shvatate, ali kako vrijeme prolazi osjećaji povrijeđenosti i izdaje se smanjuju. Ne prihvatajte potpunu krivicu za raskid i istovremeno pokušajte razmišljati o onome što biste mogli učiniti drugačije u idućoj vezi. Ako želite nastaviti normalno svoj život, ključno je da ostavite iza sebe sve negativno i fokusirate se samo na pozitivno i budućnost, prenosi Klix.ba.