Lifestyle

Kako pristojno odbiti dečka?

108views

Ponekad, jednostavno ne postoji hemija između tebe i tvog dečka. Nakon što si utvrdila da te jednostavno ne privlači, sledeći korak je odbijanje. Najbolji način da to obavite je pristojno, tako ga nećete uvrediti, a ako vam je pritom i blizak prijatelj, tako ćete ostati u mogućnosti održavati kontakt sa njim.

Foto: Promo

Otiđi

Ako je momak neko koga ne poznaješ, najlakši način je jednostavno otići. Ponekad, kada ti dečko priđe na ulici, najjednostavnije je okrenuti glavu i nastaviti dalje. Ako se to dogodi u baru, možete ustati sa stolice u kojoj sedite i ponovo otići. Najverovatnije, će na većinu momaka to upaliti i više se neće truditi nakon takvog odbijanja i shavatiće da te jednostavno ne zanimaju.

Koristite govor tela

U nekim slučajevima, međutim, ne možete uvek otići, pogotovo ako nemate kuda otići. Ako ste u na sastanku, na primer, i osoba pored vas pokazuje interes, možete ga odbiti koristeći svoj govor tela. Reci mu da niste zainteresovani tako da držite svoje telo okrenuto od njega. Takođe možete delovati rastreseni i nekoncentrisano, tako da on neće imati priliku razgovarati s vama. Takođe možete nestrpljivo lupkati nogama kada on govori i tako mu dati do znanja da vas ne zanima

Okružite se prijateljima

Još jedan odličan način da se odbiti momak je da si sa svojim prijateljima. Obično, većina momaka će prepoznati kako ne spadaju u socijalnu grupu zajedno sa tvojim društvom i prijateljima pa će svakako odustati. Ako je momak i dalje veoma uporan u svom naumu, obavestite prijatelje pogotovo muške i napravite situaciju takvom da će mu biti neprijatno čak i približiti se vama. Muški prijatelji su posebno korisni u takvom prikazivanju.

Reci NE

Ponekad, neki momci jednostavno ne shvataju. U ovom slučaju, najbolji način delovanja je da se jednostavno reći NE direktno. To će još uvek biti pristojan, iako možda malo nelagodan način, ali ako je imalo normalan znaće da nema šanse kod vas i da mu je bolje ganjati neku drugu devojku.

Naglasite svoj lični prostor

Takođe možete mu pokazati svoju nezainteresovanost za isticanjem svojeg ličnog prostora. Na primer, možete mu reći kako bi voleli da se malo udalji jer vam nije prijatno, pogotovo ako sedi pored vas…

Pristojnim odbijanjem pomaže pri očuvanju vašeg izbora, ako se možda predomislite, a i niste narušili ponos druge osobe u isto vreme.