Lifestyle

Kako vaše zanimanje otkriva za koga ćete se udati

1.2kviews

Ko će se udati za direktora, ko za ljekara ili kuhara, a ko za vojnika ili pilota? Vaše zanimanje izgleda itekako igra ulogu u tome.

Foto: Promo

 

Bar tako pokazuju rezultati istraživanja Bloomberg Businessa, u kome je učestvovalo tri i po miliona američkih domaćinstava.

Neki rezultati, smatraju istraživači, čine se „praktičnim“ – na primjer brak između nastavnika u srednjoj ili osnovnoj školi i njihovih kolegica iz škole. Profesorice su omiljene svojim kolegama, ali i umjetnicima, inženjerima, menadžerima, farmerima, policajcima.

Osim u školi, najviše parova koji su se „zaljubili na poslu“ je iz kuhinje, s farme ili iz bolnice, dok najmanje takvih dolazi iz vojske.

Medicinske sestre, osim s ljekarima i hirurzima, najčešće u brak stupaju i s menadžerima, ali i stjuardesama su omiljeni menadžeri. Pilotima su pak na prvom mjestu stjuardese, a konobarima njihove kolegice iz šanka, ali i sobarice i kućne pomoćnice.

Zajedno završavaju i policajci i administrativne radnice, dok policajke biraju profesore, IT menadžeri i stručnjaci za finansije učiteljice, a muzičarke vole svoje kolege muzičare ili pak dizajnere.