Paparazzo

Kažu da je Brega njoj posvetio čuvenu “Bitanga i princeza”

511views

Osamdesete godine prošlog vijeka obilježile su mnoge lijepe žene, a ona koja je nosila titulu jedne od najljepših bila je Ljiljana Tica.

U to vrijeme Ljiljana Tica bila je najpopularnija jugoslavenska manekenka. Osvajala je sve svojom neodoljivom pojavom i nonšalantnim prirodnim hodom bivše sportistkinje.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Yugonostalgia – Jugonostalgija (@yugo.nostalgia)

 

Njena ljepota nije znala za granice, modne kuće su se otimale za nju. Dobila je priliku da se okuša i na filmskom platnu i zaigrala je u filmu ‘Vojnikova ljubav’ davne 1976. Tada je kadar dijelila s Vojom Brajovićem, Dragomirom Bojanićem Gidrom i Aleksandrom Berčekom. Mnogi muškarci sanjali su o tome da osvoje njeno srce, a malo njih je u tome i uspjeo.

 

Prva mladalačka ljubav s kolegom Momom Jakovljevićem, danas hirurgom, obilježena je zabavom, anegdotama i smijehom. Ipak, njen život posebno je obeležila veza s muzičarem Goranom Bregovićem.

Uz njegovo ime decenijama se povezuju mnoge ljepotice, a među njima je i glumica Katarina Radivojević. Ipak, znatno veću pažnju javnosti privukla je njegova romansa s najpopularnijom manekenkom stare Jugoslavije, Ljiljanom Ticom. Ljiljana je bila prava zvijezda i Brega jednostavno nije mogao da odoli ljepoti i šarmu tadašnjeg najpopularnijeg modela. Zajedno su bili dvije godine. Nakon što su raskinuli, isplivala je istina o njihovoj vezi.

Pisalo se da je on pobjegao od nje, ali joj je posvetio čuvenu pjesmu – „Bitanga i princeza“. U nekoliko navrata i sama Tica je priznala da su njih dvoje imali vrlo burnu vezu. Raskinuli su jer je ona bila vrlo posesivna i ljubomorna, što njemu u jeku karijere nije bilo potrebno.

Pobijedivši na izboru Elite lice godine časopisa Bazar, Tica je otputovala na svjetsko takmičenje ljepote u Akapulco. To joj je otvorilo vrata svjetskih modnih agencija, među kojima je bila najprivlačnija ona iz Minhena zbog koje se 1983. godine tamo preselila, piše scena.hr.

 

Na jednom gala prijemu upoznala je čovjeka za kog se udala, tadašnjeg direktora marketinga njemačkog izdanja časopisa Elle. Vjenčali su se 1987. na Hvaru, gdje je obavljeno i crkveno vjenčanje. Ona je u 46. godini rodila sina Lenija i to je bila najveća sreća u njenoj porodici. Od tada je njen život dobio novi smisao. Danas se Ljiljana Tica bavi biznisom vezanim za gastronomiju.
Bregović se 1993. godine oženio dugogodišnjom devojkom, bosanskom manekenkom Dženanom Sudžuk i s njom dobio tri kćerke.

 

zadovoljna.nova.rs