Horoskop

Ko je najzgodniji znak u horoskopu?!

Horoskopski znak odeđuje i naš fizički izgled, pa tako Strijelci važe za najzgodnije pripadnike Zodijaka.

Ovan

Ovnovi su sportske građe, imaju mišiće i pored viška kilograma. Djeluju snažno i imaju izražene crte lica. Nerijetko imaju tamniji ten i ravnu, gustu i ponekad crvenu kosu. Njihov izgled je u skladu sa snažnom i energičnom ličnošću karakterističnom za ovaj znak. Nisu skloni gojenju, a najčešće se oblače sportski i jednostavno.

Bik

Na prijatnom i simetričnom licu Bikova ističu se kapci, okruglasti nos, punije usne i blistav ten. Pripadnici ovog znaka obično imaju skladnu figuru i proporcionalno tijelo, te se kilaža ravnomjerno rasporedi kada se ugoje. Djeluju vrlo prijatno na oko, istovremeno snažno i krhko. Vole da se oblače elegantno.

Blizanci

Blizanci su uvijek spremni za akciju. Izražajnog lica nerijetko djeluju mlađe nego što jesu, a oči su im vrlo upadljive. Imaju dosta dugačke ruke i noge, obično su vitki i visoki, pa djeluju jako graciozno i elegantno. Pripadnici ovog znaka nemaju toliko istaknute mišiće ni struk. Vole da nose različite stilove.

Rak

Rakovi obično imaju okruglo lice i istaknute jagodice, ali ih krasi i upečatljiv nos – on ne mora da bude velik, ali je specifičnog oblika. Brada im je okrugla, a kosa tamna i pomalo rijetka. Iako u mladosti umiju da budu vitki, većina rakova se znatno ugoji poslije tridesete. Vrat im je obično kraći i najčešće imaju osjetljivu kožu. Izgledom ostavljaju utisak nježne i suptilne osobe.

Lav

Po grivi su čuveni Lavovi, njihova gusta i sjajna kosa je pravi zaštitni znak. Osim toga, lavove krase i široko čelo i široka vilica, kao i lijepo oblikovan nos. Obično su jake muskulature. Vole da se oblače moderno i da se dotjeruju.

Djevica

Djevice, bilo muškarci ili žene, poprilično su vitki, a višak kilograma im se obično nakuplja u rukama i stomaku. Skladne su građe i crta lica, zbog čega se svrstavaju u lijepe znakove. Imaju naglašene jagodice i obrve. Vole da nose odjeću neutralnih boja i da se oblače elegantno.

Vaga

Vage imaju jako prijatno lice, ovalnog oblika. Često su više od prosjeka, a kao pojava djeluju jako sofisticirano. Obično imaju vrlo upečatljivu boju očiju. Donji dio tijela im je nerijetko jači od gornjeg, te su im grudni koš i struk uži od ostatka tijela. Vage obožavaju da se dotjeruju i da njeguju svoj izgled.

Škorpija

Čak i kada su mršave, Škorpije su prilično jake tjelesne konstitucije. Imaju nešto šira ramena, upečatljivo lice sa senzualnim usnama i prodornim očima, ali i nepravilnim nosom. Pripadnici ovog znaka najčešće imaju smeđu i gustu kosu. Škorpije vole da se sređuju, ali ne vole da izgledaju napadno.

Strijelac

Strelac je najzgodniji znak cijelog zodijaka. Prosječne visine, sportske građe, ali taj prirodni dar može lako da pokvari prekomjernim uživanjem u hrani. Ima pomalo duguljasto lice, oblo čelo i izražene svijetle oči. Vole da se oblače sportski i jednostavno.

Jarac

Jarčevi djeluju neupadljivo, ali se ističu po tome što su prilično koščati. Posjeduju elegantan i dugačak vrat, kao i koščata ramena. Najčešće su niže i srednje visine, a oči su im krupne i upadljive. Imaju uvučenu bradu, upečatljive zube i lijep osmeh. Jarčevi vole lijepu odeću, ali ne vole da se oblače vulgarno.

Vodolija

Vodolije su obično srednje visine ili niske Imaju punije lice i svjetliji ten. Kada se goje, često dobijaju podbradak, a poslije tridesete mogu da imaju probleme sa kilažom. Obično imaju manje šake i stopala, ali lijepe noge. Oči su im pomalo vodenaste, ali lijepe i meke, krupne usne. Pripadnici ovog znaka ne pridaju veliki značaj odjeći.

Ribe

Ribe krasi lijep ten, meka koža i lijepe crte lica, koje je najčešće okruglog ili ovalnog oblika. Imaju jaku i gustu kosu, dok su im oči najlepša crta. Gornji dio tijela im je obično tanji od donjeg koji je zaobljen i širok.