Showbiz

Mirza objavio pjesmu posvećenu preminuloj majci, fanovi emotivni: „Trebalo je skupiti snagu i ovo otpjevati“

566views

Mirza Selimović danas je objavio pjesmu koju je posvetio nedavno preminuloj majci. U emotivnoj numeri on je opisao osjećanja koja su mu se rađala tokom odrastanja, kao i sada, a dirljive riječi pogađaju pravo u dušu.

-Sve i da padnem ti bi rane te izliječila, rođena moja jedina. Mojoj majci. (1967-2004) – napisao je Mirza na svom Instagram nalogu.

MIRZA SELIMOVIC ZGS SNIMANJE 17042024 FOTO FILIP 12 ok

Zbog toga i ne čude izuzetno emotivne reakcije ispod videa sa ovom novom Mirzinom pjesmom, a doživljaji numere teško su opisivi u svega nekoliko riječi.

Pjevač je uz numeru objavio i video u kojem se smjenjuju slike iz detinjstva i slike majke, a cjelokupan doživljaj mnogima je natjerao suze na oči.

mirza 2

-Dragi naš Mirza slušam ovu pjesmu i plačem.. Tvoja majka je bila jedna predivna i predobra žena, naša pahuljica nježna i prelijepa … Kažu da čovjek kad ode na onaj svijet, ostane upamćen samo po dobrim djelima i ljubavi koju je pružio drugima, a sjećanje na njih drži ih stalno blizu nas – napisao je jedan od korisnika na Mirzinom YT nalogu.

mirza 3

Ispod videa se nastavljaju poruke podrške i vrlo emotivni opisi osjećanja koje ova pjesma budi.

-Tvoja majka je ostavila mnogo ljubavi i dobrote iza sebe, a njeno najveće dobro djelo koje je svima nama ostavila si ti koji nam širiš ljubav kroz svoje pjesme. Hvala joj u ime svih nas koji te volimo. A ti si najljepši poklon darovao svojoj majci ovom pjesmom i ona će kroz nju vječno da živi. Tebi svaka čast, jer trebalo je skupiti snagu i ovo otpjevati. Ja vjerujem da te tvoja mama sad gleda i da je ponosna na tebe – dio je jednog podužeg i iskrenog komentara.

mirza 4

Podsjetimo, prije nepuna dva mjeseca Mirza Selimović se oglasio se tužnim vijestima i saopštio da mu je preminula majka.

mirza 1 1

Nedreta Selimović preminula je nakon kraće bolesti, a pjevač se od nje oprostio jakom porukom punom ljubavi.

-Odmori se najdraža moja, voli te tvoj Mirza – napisao je pjevač uz fotografiju majke koju je tada objavio na svom Instagram nalogu.

mirza 5

Pjesmu „Rođena moja“ upravo je posvetio majci, a čim je smogao snage otišao je u studio i snimio numeru. Inače, tekst za ovu emotivnu priču napisala je Aleksandra Milutinović, muziku su komponovali Lane Miletić i Vuk Mirović, dok su aranžamni povjereni Marku Milatoviću i Vladanu Popoviću Popu.

Poslušajte pjesmu Mirze Selimovića „Rođena moja“ …