Muzičko takmičenje koje godinama privlači najveću pažnju, o čemu govori neverotna gledanost i popularnost kod publike, svakako su „Zvezde Granda“.

Iako bi neki rekli da gledanosti najviše doprinose svađe članova žirija i da se najviše prepričavaju i gledaju njihove čarke i rasprave, zapravo nije tako, već najveći utisak ostavljaju potencijalne mlade nade koje svojim glasom oduševe žiri, a nas koji smo kraj malih ekrana ostave bez teksta.

A da li znate koji su to najbolji nastupi koji su se dogodili u „Zvezdama Granda“? Mi ćemo da vam otkrijemo.

Na desetom mestu našla se talentovana Milica Stanišić čiji se nastup iz takmičenja i dalje prepričava.

Skoro osam miliona pregleda ima snimak osmogodišnje devojčice sa Pala koja je 2014. godine potpuno raspametila žiri.

Tada je svojom pojavom i talentom zatekla sve članove, čak naterala Acu Lukasa da izađe na scenu i izvini joj se što je našao zamerku njenom pevanju, bez da je znao koliko takmičarka ima godina.

Deveto mesto na listi najgledanijih nastupa, sudeći po broju klikova na Jutjubu, ima Sanel Smolo. Njegov perfomas sa mentorom Draganom Stojkovićem Bosancem koji ga je pratio na harmonici, spada među najbolje sa više od osam miliona pregleda.

Pesma „Samo ovu noć“, koju je u takmičenju izveo Amar Gile davne 2012. godine, osvojila je publiku, a danas ima više od 9 i po miliona pregleda na popularnoj Jutjub platformi.

Od kako se pojavila u „Zvezdama Granda“ Džejla Ramović osvojila je publiku neverovatnim vokalom i emocijom u glasu, a njen duel sa Milicom Čikarić spada u jedan od gledanijih u ovom takmičenju.

Talentovana Džejla tada je na maestralan način izvela pesmu „Vidi nas“ od Adila, a žiri nije štedeo reči hvale za skromnu devojčicu iz Goražda.

Šesto mesto zauzeo je duel između Hanada Džehverovića i Isaka Šabanovića. Ipak, najviše se pisalo upravo o Isakovom prvom pojavljivanju u takmičenju, kada je raspametio i rasplakao i žiri i sebe.

-Majstore, sve ono što sam ganjao u studiju godinama, ti si ovde u dva-tri minuta uradio! Bravo, momče izgovorio je tada Bosanac, koji je čak izašao na binu da se pokloni takmičaru.

Na petom mestu našla se ponovo Džejla Ramović, čije prvo pojavljivanje u najpopularnijem muzičkom takmičenju i izvođenje pesama „Tihi ubica“ i „Podseti me“ danas broji 12 miliona i dalje izaziva ogromnu pažnju i poštovanje.

Pravi šou u takmičenju pravio je Denis Kadrić, kog su na sceni podržale sve članice žirija i zato se jedan od njegovih nastupa nalazi na četvrtom najboljih i ima 13 miliona pregleda na Jutjubu.

Pre sedam godina Semir Jahić oduševio je i žiri i publiku, a danas se njegovo izvođenje pesme „Dodji da ostarimo zajedno“ Šabana Šaulića nalazi na trećem mestu najboljih nastupa.

Direktno iz Kuršumlije na Grandovu scenu stigao je po malo uplašen Nikola Ajdinović. Čim je zapevao pesmu „Majko sve ti opraštam“, članovi žirija nisu mogli da sakriju oduševljenje, dok ih je numerom „Da li znaš“ od Đanija, dobro razdramao.

Njegov nastup iz „Zvezda Granda“ danas ima 21 milion pregleda na Jutjubu i nalazi se na drugom mestu najboljih pojavljivanja.

Najbolji nastup ikada u „Zvezdama Granda“ broji 69 miliona pregleda i nadmašio je čak i original, a o kom takmičaru i nastupu se radi, saznajte u videu ispod.

Izvor: Grand