Lifestyle

Najromantičniji hoteli na svetu

440views

Pogledajte našu najnoviju listu sa najromantičnijim hotelima i mestima na svetu, koja će vas bar na nekoliko minuta odvesti na neka lepša, suncem obasjana mesta ili romantične planinske domove gde bi vaš jedini zadatak bio da se prepustite predivnim prizorima i beskrajnim uživanjima. Gledajući ove slike i čitajući opise hotela i predela oko njih, pokušajte da zamislite sebe i dragu vam osobu kako uživate u svim pogodnostima koje pružaju ovi hoteli.

10. Amanpuri, Tajland

Andrijan Zehs je holandski biznismen koji je stvorio koncept Amanpuri hotela. U pitanju su luksuzni smeštaji oslobođeni suvišnih detalja koji postoje u većini hotela: čokolade na jastucima, kozmetički predmeti u kupatilima i muzika u liftu. Njegov princip su sobe-kuće u stilu tajlandskih hramova kojih ima 40 na osam hektara šume kokosovih palmi. Posluga je neupadljiva ali efikasna, s obzirom da na jednog gosta dolazi čak četiri radnika. Sobe poseduju ogromna kupatila i minimalistički stil sa istančanim ukusom i bez nepotrebnih trikova.

9. Dunton Hot Springs, Telurajd, SAD

Ovaj “hotel” se zapravo sastoji od 15 koliba, a ono što ih čini romantičnim je zapravo predivan predeo u kome se nalaze. Smatra se da je u pitanju jedan od najspektakularnijih pejzaža u SAD-u. Dunton je ne samo izuzetno romantično, već i idealno mesto za čin venčanja. Naime, tu se nalazi 35 metara visok vodopad pored koga se nalazi kapela na otvorenom.

8. Planinsko odmaralište, Velis, Švajcarska

Zaista predivno planinsko odmaralište u zapanjujuće živopisnim Alpima. Nalazi se u švajcarskom kantonu Velis koji ima čak 95 žičara. Dom obuhvata devet luksuzno opremljenih apartmana sa kaminom, đakuzijem, velikim plazma televizorima, privatno klizalište, spa, usluge helikoptera, kuvare i vozače.

7. Bulgari Hotel, Bali, Indonezija

Ovaj hotel se nalazi na neverovatno strmim liticama 150 metara iznad Indijskog okeana. Imate na raspolaganju dva restorana, spa tretmane, a na privatnu plažu se spuštate liftom.

6. Forte Selo na Sardiniji

Ne može biti romantičniji koncept: noć sa 6 plamenih baklji koje obasjavaju slanu vodu bazena (temperatura od 38 stepeni) pod zvezdanim nebom Sardinije. Selo Forte je čak devet puta uzastopno imenovano kao vodeće odmaralište na svetu. Gosti će uživati u kristalno čistom moru Mediterana kao i u 25 hektara tropske bašte.

5. Kao Lak, Tajland

Za oko 2,000 eura za par, ovaj hotel će vam pružiti savršen užitak počevši od vožnje od aerodroma u luksuznim limuzinama, pa sve do predivno dekorisanih soba i prostorija gde će vas čekati boca vina, zajedno sa cvećem i korpicom tajlandskog egzotičnog voća. Ovaj hotel je okružen sa čak pet nacionalnih parkova.

4. Blancaneaux Lodge, Beliz

U pitanju je jedan od najekskluzivnijih eko hotela u Centralnoj Americi. U pitanju je komadić netaknutog raja koga krase predivni vodopadi i atmosfera džungle. Romantični parovi će posebno uživati u ekskluzivnim spa centrima, konjskim štalama i organskim baštama. Noć je 400 eura.

3. L’Alpage Du Pré Rosset, Alpi u Francuskoj

Savršeno romantično iskustvo koje dobijate u ovom hotelu neće biti zbog skupih soba, tople vode, minibarova, televizije ili hotelske posluge. Toga ovde zapravo i nema. Ali ćete zato uživati u pucketanju vatre u kaminu, savršenoj kafi ili toploj čokoladi, starom drvenom nameštaju i stolovima na kojima ćete biti usluženi lokalnim specijalitetima i izuzetno udobnim krevetima. Suvišno je govoriti o predivnim predelima Alpa koji će vas okruživati.

2. Casa Triton vila na Kosta Alegri u Meksiku

Vila se nalazi na samoj litici što pruža fenomenalan pogled. Toliko dobar da bi verovatno ceo dan mogli provesti leškareći u sobi i uživajući u živopisnoj prirodi, okeanu i tropskim pticama. Dan ovakvog uživanja bi vas koštao 3,000 eura.

1. Vile na ostrvu Mistik, Karibi

Ovaj dragulj na Karibima je površine od samo 12 kvadratnih kilometara i na njemu postoji čak 91 vila. Posetioci mogu da uživaju u predivnoj, čistoj prirodi ovog ostrva, u tirkizno plavom moru, večeri pod svetlošću sveća, u šetnji predivnim peskovitim plažama, spa centrima, tenisu, jedrenju, ronjenju…

najromanticniji hoteli svet 0