Showbiz

Najveći hitovi na kojima su mnogi odrasli kriju istinite, a često i tragične priče! (VIDEO)

39views

No, krenimo redom:

Eric Clapton – Layla

Ova pesma je nastala kada je Clapton zaljubio u ženu njegovog dobrog prijatelja i gitariste Beatlesa – George Harrison-a. Ona se, naravno, nije zvala tako, ali on nije smeo da je zove pravim imenom u pesmi. Ona se često svađala sa George-om pa je on tu video svoju priliku da je pridobije pesmom. Na kraju je uspeo.

Metallica – Mama said

Mama said je pesma koju je frontmen Metallica-e James Hetfield posvetio svojoj majci koja je preminula od raka. Pesma govori o mladom čoveku koji mora sam da se snađe u ovom svetu, nakon tragičnog gubitka osobe poput majke.

Eric Clapton – Tears in Heaven

Ovu pesmu je Eric posvetio svom tragično preminulom sinu, Konoru, koji je ispao kroz prozor igrajući se žmurke sa svojom majkom. Pao je sa 53. sprata. Clapton je mnogo godina kasnije izjavio da je napisao tu pesmu da ne bi poludeo, i kako nije imao nameru da je izvodi uživo, pošto ljudi nisu imali poštovanja, i stalno su urlali i zviždali uz pesmu, što je njemu smetalo.

Eric Clapton – Wonderful tonight

Ova pesma je napisana za istu osobu za koju je napisana i Layla. Pattie Boyd, bivša supruga George Harrison-a, a tada Claptonova devojka, se spremala da pođe na proslavu sa Eric-om. Spremala se veoma dugo, a on je sedeo i čekao je. Kada mu je dosadilo da čeka uzeo je olovku u ruke i tako je nastala ova pesma.

Dire straits – Money for nothing!

Ova pesma je nastala kada je Mark Knopfler, frontmen Dire Straits-a bio u robnoj kući! Jedan čovek je stajao ispred izloženih televizora i urlao na njih:

„Now look at them yo-yo’s that’s the way you do it
You play the guitar on the MTV
That ain’t workin’ that’s the way you do it
Money for nothin’ and your chicks for free “

Nešto kasnije,tu su prolazila dva radnika dogovarajući se, i to je ušlo u pesmu:

„Gotta install microwave ovens
Custom kitchen deliveries
We gotta move these refrigerators
Gotta move these colour TV’s“

Svetpoznatih