Lifestyle

Ne bacajte koru od banana! Evo kako da sa njom očistite lice

303views

Banane su vrlo ukusno voće, ali to nije jedini razlog zbog čega ih trebamo jesti što češće. Sadrže 20 posto ugljenih hidrata i to tri prirodna šećera: saharozu, fruktozu i glukozu. Zatim nešto belančevina oko 1,4 odsto i sasvim malo masti 0,5 posto, sve ostalo čini voda.

Bogate su vitaminima A, B1, B2, B6, C, D i PP. Imaju veoma visok sadržaj vitamina B i zahvaljujući tome dobre su za umirivanje nervnog sistema. Zahvaljujući magnezijumu i vitaminu B6 ublažavaju psihičke probleme, kao npr. normalizuju san i smanjuju razdražljivost.

Takođe je kora od banane korisna za bubuljice, potrebno je svaki dan po 5 minuta izmasirati sa njom lice. Rezultati su vidljivi u roku od nedelju dana redovnog korišćenja ovakvog tretmana. Koristite je dok bubuljice ne nestanu u potpunosti.

Bananina kora protiv mitesera je takođe delotvorna. Sa njom možete očistiti pore, rešiti se akni a pri tom ne isušujete kožu.

Uzmete komadić i unutrašnjom belom stranom istrljate kožu gde se nalaze miteseri. Nije potrebno jako utrljavati, važno je biti nežan i strpljiv. Nakon nekoliko minuta blagog trljanja isperite lice. Ovaj proces treba ponoviti još bar 3-4 puta. Koža vam može biti čista u roku od nekoliko dana, zahvaljujući samo jednoj prirodnoj supstanci koja i ne košta ništa.