Showbiz

NEVIDLJIVI SVEDOK CELOG ŠABANOVOG ŽIVOTA- Čuveni fotograf MUNJA o do sada nepoznatim detaljima (VIDEO)

1.8kviews
Ispred objektiva čuvenog Grandovog  fotografa Zorana Kuzmanovića Munje prošao je gotovo svaki pripadnik našeg estranog neba, a samo je sa pojedinima imao želju i čast da provodi vreme van poslovnih projekata.

Jedan od tih ljudi bio je Šaban Šaulić koji je Munju upoznao nakon priče koju je čuo od prijatelja.

scan0006.jpg

Te davne 1976. godine Šaban je izbacio pesmu ”Uvenuće narcis beli”, a Zoran Kauzmanović je upravo uz taj hit napravio ”scenu” karakterističnu za prave boeme- Bio sam u mom selu i za svoj 24-ti rođendan uz tu pesmu polomio 24 prozora u kafani- počeo je priču naš kolega Munja.

Bio je prisutan na svakom Šabanovom koncertu, turneji pa čak i na snimanjima pesama, za koje se kralj narodne muzike nije libio da traži savet- Prvi sam bio uz njega kada smo slušali pesmu ”Žal” i kada se Šaban pitao da li da je snimi– deo je priče o ovoj pesmi koju nam je fotograf otkrio u intervjuu.

Saban023.jpg

Često je posećivao Šaulićev drugi dom u Krčedinu, i mada nije bio adekvatno društvo za pecanje, rado je degustirao riblju čorbu. Nije propuštao nijedan rođendan ili slavu, a čak je i Božić proveo sa njim, samo mesec dana pred veliku tragediju.

Uprkos bolu, profesionalno je ispratio Šabanovu sahranu i najlepšim kadrovima zabaležio odlazak prijatelja na večni počinak.

Ceo intervju sa do sada neobjavljenim fotografijama i snimcima, pogledajte ispod:

Foto: Z. K. Munja /Izvor: Grand online