Lifestyle

Obratite pažnju, evo kako da riješite problem s erekcijom

50views

Za dobru i zdravu erekciju neophodan je dotok krvi u muški spolni organ. Iako se mnogi muškarci u srednjim godinama suočavaju s ovim problemom, stručnjaci im poručuju da problem s erekcijom nije stvar njihove muškosti.

Istraživanjem je utvrđeno i da samo 20 posto muškaraca u dobi između 40 i 59 godina gotovo uvijek može postići zdravu erekciju.

Drugim riječima, savjeti o dobroj erekciji su potrebni mnogima. Prema istraživanjima, hrana koja nije dobra za srce nije dobra ni za muški spolni organ, jer i jedan i drugi organ ovise o dotoku krvi. Mediteranska prehrana koja uključuje voće, povrće, cjelovite žitarice, zdrave masnoće i crno vino najbolji je početak za dobru erekciju. Uostalom, povezanost mediteranske prehrane i poboljšanja seksualne funkcije je i naučno dokazana, piše Man’s Health.

Krvotok je ključan za zdravu erekciju, a ništa ne pospješuje dobar krvotok tako kao tjelovježba. Osim što će vas održati u dobroj formi, teretana će vam pomoći i da postignete i sačuvate dobru erekciju. Trčanje je također poželjno, no izbjegavajte vožnju biciklom jer previše vremena provedenog na biciklu može dovesti do razvoja erektilne disfunkcije, savjet je stručnjaka.

Istraživanje provedeno na Univerzitetu u Kentuckyju pokazalo je da su pušači svoj spolni život u prosjeku ocjenjivali peticom na skali od jedan do deset, dok su ga nepušači ocjenjivali u prosjeku s devet. Postoje istraživanja koja su dokazala da pušenje utječe na intenzitet erekcije. Osim što oštećuje krvne žile, pušenje može oštetiti i samo tkivo muškog spolnog organa te ga učiniti manje elastičnim.

Za razliku od cigareta, kafa vam može pomoći u postizanju bolje erekcije. Istraživanje provedeno na Univerzitetu u Texasu pokazalo je da muškarci koji konzumiraju u prosjeku 2 do 3 šoljice kafe dnevno rjeđe pate od erektilne disfunkcije.

Nizak nivo testosterona također utječe na libido i otežava postizanje spolnog uzbuđenja, a time i postizanje erekcije. Provjerite nivo testosterona, prenosi Klix.ba.

Kegelove vježbe, stezanje i opuštanje mišića dna zdjelice također može pomoći muškarcima u postizanju snažnije erekcije.

1 Comment

 1. Hi

  Keep everyone safe during the pandemic in the office

  Sanitize all your computer and office equipment with UV light handheld sanitizer

  UV light is a proven way to kill all germs & viruses

  Great for hard to reach places like keyboards and office equipment

  Its also great for in the car and at home, its super quick and mess free, unlike wipes and sprays

  right now its 50% off here while stocks last

  http://wp-genius.com/uvsanitizer

  Have a great day 🙂

  Hayley Mae

Comments are closed.