Horoskop

Osam boja koje će vam doneti sreću u 2022. godini

269views
Boje su se oduvek vezivale za određeno osećanje, značenje i simboliku. Ne obećavamo čuda, ali ako želite sebi da obezbedite nešto više sreće u nastupajućoj godini, okružite se sa ovih osam boja, prenosi Zadovoljna.rs.
Žuta – OptimizamZapadnjačka kultura povezuje žutu boju sa toplinom, srećom, i naravno optimizmom. Setite se samo da se sunce tumači kao žuto ili koliko je suncokret zapravo lep. Kada krene proleće, obavezno imajte neki detalj u ovoj boji na sebi.

sunflower-g31e5b7fe2_1920.jpg

Narandžasta – Zabava

Pošto je narandžasta mešavina žute i crvene, jasno je da predstavlja sreću, entuzijazam, kreativnost i slobodu. Kada se sve to sumira, narandžasta jeste jednako zabava. Idealna je da se nađe u vidu nekog dekorativnog elementa u prostoru.

Crvena – Ambicija

Radost, ljubav, strast, vatra, sve su to epiteti koji opisuju crvenu boju. Ona je simbol ambicije i samopouzdanja. Biće tu za vas u trenucima kada se ne osećate sigurnim u sebe, jer će vam pružiti dodatnu energiju.

heart-gfd4921876_1920.jpg

Plava – Pozitivnost

U pitanju je boja neba i mora i zato se vezuje za nadu, zdravlje, intuiciju, imaginaciju, veru, stabilnost. Njen pozitivan uticaj pomoćiće da prevaziđete sve prepreke, pa se potrudite da je što više posmatrate.

Zelena = Prosperitet

Logično je da boja koja asocira na prirodu, harmoniju, razvoj i rast, govori o prosperitetu. Baš kao kada u proleće sve počne da zeleni, tako ova boja obećava napredak. Zato nije zanemarljivo što su mnoge novčanice zelene.

avenue-g56d35186a_1920.jpg

Ljubičasta – Luksuz

Moć, bogatstvo, misterija, ponos, magija i luksuz, karakterišu ljubičastu boju. Ona se od davnina vezuje za plemićku krv i život na visokoj nozi. Ukoliko organizujete zabavu, neka ona obavezno bude prisutna.

Bela – Početak

Ne kaže se tek tako „okrenuti nov list”! Bela je ta koja sa sobom nosi ideju o čistoti, iskrenosti, razumevanju, prosvetljenju i pozitivnosti. Ako želite da u novu godinu uđete spremni za nešto novo, imajte belu u vidu.

marriage-g8c81890d5_1920.jpg

Srebrna – Savremenost

Sofisticirana, glamurozna i elegantna srebrna prosto priziva budućnost. Nikad se ne zna šta sutra tačno donosi, pa će malo srebrne dobro doći da osvetli neizvesnu sudbinu. Čak će se i komad srebrnog nakita pobrinuti da imate više sreće.

Foto: Pixabay