female feet at spa salon on pedicure procedure
Lifestyle

Pedikir kod kuće u 5 koraka

39views

Odbrojavamo do najtoplijeg doba godine koje ujedno znači i – bosa stopala (u sandalama koje su strpljivo čekale svoju premijeru).

Ako odlazak kod kozmetičarke nije opcija, imamo nekoliko savjeta za pedikir kod kuće:

Skinite stari lak

Svaka promjena započinje uklanjanjem starih slojeva kako bismo imali novo, čisto “platno” koje ćemo oslikati u ljetnim bojama.

Namakanje stopala

Lavor napunite toplom vodom i dodajte soli za kupanje te se opustite 5-10 minuta. Ako imate grube pete, nakon što su se stopala dobro namočila, možete izbrusiti pete i ukloniti grubu kožu te ih još malo namakati.

Uređivanje noktiju

Skratite nokte i uredite ih turpijom, a potom nanesite ulje za njegu noktiju i zanoktica.

Masiranje

Za potpuno opuštanje i njegu umasirajte hidratantnu kremu koja će dodatno omekšati vašu kožu. Za maksimalni učinak, nakon nekoliko minuta masaže možete nanijeti i čarape kako bi se krema bolje upila, a ne zaboravite kremu nanositi i svako veče prije spavanja. I koža stopala treba barem komadić pažnje koju poklanjamo koži lica.

Lakiranje

Nakon što su se upile krema i ulje, vrijeme je za lakiranje. Prvi sloj treba biti bezbojna baza koja štiti nokte, nakon njega nanijeti dva sloja laka u boji i zatim završni sloj za sjaj. Više slojeva garantirovaće da će lak duže biti postojan, a vaša stopala prekrasna. Uzmite dovoljno vremena da se pojedini slojevi osuše kako bi lak bio besprijekoran!

(Elle.hr)