Lifestyle

Pet malih trikova kako da budete sretniji!

Free woman raising arms to golden sunset summer sky like praising. Freedom, success and hope concept. Girl relaxing and enjoying peace and serenity on beautiful nature.

Za osjećaj sreće i zadovoljstva nije vam potrebno mnogo! Ukoliko želite da budete zadovoljni, ispunjeni osjećanjem sreće i radosti presudni su volja, trud i rad na sebi. I nekoliko rečenica koje sebi trebate govoriti svakog dana.

Foto: Promo

 

Otkrivamo kojih pet rečenica koje, ukoliko ih ponavljate svako jutro, mogu da vas poboljšaju raspoloženje i poprave dan.

1. Današnji dan je tu sa razlogom!
Ne treba svaki dan posmatrati samo kao „još jedan u nizu“. Recite sebi da je baš danas poseban dan i neka vam svaki dan bude poseban. Ukoliko počnete dan sa ovom rečenicom, podsvjesno ćete učiniti da vam dan bude upravo takav – poseban.

2.Spreman sam na sve što me danas čeka!
Problemi su neizostavan dio života. Tako je oduvijek bilo i tako će oduvijek biti. Ali bitno je kako se nosite sa njima, a za to vam je potrebna snaga i motivacija koju ćete pronaći u ovoj naizgled jednostavnoj rečenici!

3.Danas ću biti zahvalan!
Sreću zaista čine male stvari. Recite sebi da ćete biti i budite zahvalni za sve male sitnice koje vam život pruža. Bilo da su u pitanju dragi ljudi, lijepi trenuci ili zabavni događaji. Zapamtite, sreća se ne može kupiti novcem.

4. Svakog novog dana, svjestan sam koliko vrijedim!
Za sreću i radost bitno i samopouzdanje. Ukoliko niste zadovoljni sobom, neće biti ni drugi, što će povlačiti sa sobom dodatne probleme. Zato cijenite sebe, da bi vas i drugi cijenili. Vidjet ćete koliko ćete se bolje i sretnije osjećati!

5.Danas je moj dan!
Nije bitno šta se desilo juče, bitno je šta će se desiti danas. Uvjerite sebe da je danas vaš dan, jer vi sami ste tvorci svakog novog dana. I najbitnije, učite na svojim greškama i iz dana u dan bit će ih sve manje i manje.