Horoskop

Pet stvari koje NIKAKO ne treba raditi za vreme retrogradnog Merkura

Ako je verovati zvezdama, tokom ovog pretposlednjeg retrogradnog hoda Merkura u 2022. godini ne treba iskušavati sreću.

Merkur je planeta najbliža Suncu i planeta koja se najbrže kreće u Sunčevom sistemu. Kada na svom putu prođe Zemlju (što se dešava tri ili četiri puta godišnje), malo usporava, pa deluje kao da se okreće unazad. I mada možda ne ide zaista natrag, Merkur tad sa sobom donosi haos, posebno u poljima kojima vlada- komunikacija, putovanja i tehnologija.

Retrogradni hod Merkura počeo je 9.septembra a trajaće sve do 2.oktobra, i zato valja pogledati listu stvari koje bi trebalo izbegavati u ovom periodu.

space-background-with-fictional-planets.jpg

Potpisivanje bilo kakvih ugovora

Planirate da kupite stan? Možda ne bi bilo loše da sačekate još koju nedelju kad ga niste kupili do sada, prenosi Zadovoljna.rs. Pošto Merkur upravlja komunikacijama, njegov retrogradni hod može da izazove zbrku u ugovornim sporazumima. Ako nemate drugog izbora, još jednom proverite sva sitna slova ili potražite drugo mišljenje pre nego što potpišete ugovor- da ne biste upali u zakonodavne i pravne zavrzlame.

Upuštanje u rizične situacije i nesporazume

U narednom periodu vrlo verovatno ćete češće čuti- nisam na to mislio. Retrogradni Merkur je period poznat po konfuziji, pojačanim emocijama i nesporazumima. Ne zaboravite to kad bude trebalo da izbegnete neki verbalni sukob i kad budete davali sve od sebe da ne puknete od besa jer je kolega pomislio nešto sasvim drugo od onoga što ste se dogovorili.

Slepo oslanjanje na tehnologiju

Budite spremni da aplikacija zakaže usred onlajn sastanka i da telefon neočekivano prestane da radi kad vam je najpotrebniji. Probajte da napravite rezervnu kopiju onoga što vam je najneophodnije od podataka i dokumenata koje inače držite u telefonu ili računaru. U narednom periodu neće biti neuobičajeno da fajlovi nestanu, aparati se pokvare, pa je bolje zaštititi se na vreme nego potom žaliti.

serious-stylish-woman-showing-stop-rejection-prohibition-gesture-decline-something-disapprove-standing-yellow-background.jpg

Vraćanje bivšem

Ovaj period biće odličan da malo zavirite u sebe, ali vraćanje u prošlost ili starim ljubavima možda nije način da dobijete isceljenje koje želite. Umesto toga, možete da vodite dnevnik ili pričajte o onom što mislite sa prijateljem od poverenja. Razmislite zašto se baš sada rešavaju ti stari odnosi i šta još morate da naučite iz njih.

Pokretanje novog projekta

Slično potpisivanju ugovora, sada nije pravo vreme da započnete novi projekat ili zaronite u bilo koje druge nove planove. Umesto toga, sačuvajte sa strane ideju koju ste prethodno zacrtali, bilo da je u pitanju knjiga koju pišete, ili bilo šta drugo. Doći će druga prilika da budete bolji. Dakle, završite ono što ste započeli i pripremite se za nove početke kad dođe kraj ovog retrogradnog ciklusa. A potom, ako ste pauzirali svoje planove za putovanja, uzdržali se od upuštanja u novi projekat ili odustali od važnog razgovora za posao u strahu da će se sve zakomplikovati, kad retrogradni Merkur prođe, biće pravi trenutak da planove nastavite. Tada su šanse za uspeh mnogo veće.

Foto: freepik