Showbiz

PRAVA DOMAĆICA: Gerbec otkrila kako se snalazi u kuhinji i podelila recept za SATARAŠ

18views
Pevačica Jelena Gerbec priznala je da se nekada nije snalazila najbolje u kuhinji, ali kada je počela sama da živi poboljšala je svoje kulinarsko umeće.

Kaže da uživa u jednostavnim jelima, koje zna i sama da napravi, kao što su sataraš, đuveč, pečene paprike i tome slična jela.

– To je najlakše spremiti, ali najviše i volim da jedem dinstana jela. Uglavnom nisam kod kuće zbog obaveza, pa problem hrane rešavam usput. Kad god sam u prilici, jedem voće, povrće, jogurt i tako balansiram ishranu – kaže Jelena i dodaje:

– Omiljeno jelo iz mamine kuhinje mi je kupus na sve načine – podvarak, sarma, kiseli i sladak kupus. Uglavnom jedem sve i nisam probirljiva kada je hrana u pitanju! Ali, pihtije nisam nikada probala i mislim da ne bih ni mogla! Švargle, krvavice i škembiće, takođe. Gnušam se iznutrica!


Kada su slatkiši u pitanju, zvezda Granda priznaje da ima perioda kada joj se slatko traži čim otvori oči. Ali, uz smeh dodaje da se nada da se na njenoj figuri to ne primećuje mnogo. Za Jelenu je specifično to što voli prepečen hleb, ali ga u poslednje vreme izbegava, jer testo jede u obliku pica, špageta, raviola…

Nije teško zaključiti da joj je, osim domaće, omiljena italijanska kuhinja! Ali, Jelena dodaje da voli i kinesku mešavinu ukusa i njihove umake. O bontonu i aranžiranju jela kaže:

– Kada mi se nešto sviđa, kada je jelo ukusno, nije mi važno kako izgleda. Bontona se za stolom pridržavam jedino kada sam u društvu, ali više volim opuštene varijante!

jelena 2.jpg

Pevačica priznaje da muškarce nikada nije osvajala pomoću umeća u kuhinji.

Jelena uglavnom sprema po maminom receptu. Spremanje sataraša usavršila je do perfekcije, pa bi gostima uvek rado spremila ovaj specijalitet. Ko voli, nek izvoli!

Recept za slano jelo

Sataraš

Sastojci: 500g paradajza, 4 glavice crnog luka, 3 paprike, 2 jajeta, 1 dl ulja, so, origano, začini.

Priprema: Paprike ispeći, oljuštiti, očistiti od semena i sitno iseći, pa staviti da se dinstaju. Paradajz preliti vrelom vodom, oljuštiti i iseći. Na zagrejanom ulju propržiti sitno isečeni crni luk, dodati paprike i paradajz, pa pržiti dok ne uvri tečnost. Potom dodati dva jajeta, dobro izmešati i skinuti sa vatre. Dodati so i origano, ili druge začine po želji.

Recept za slatko jelo

Muljava torta

Sastojci: 400g šlaga, 300g mlevene plazme, mešano voće, 2 kesice pudinga od vanile. Priprema: Umuti se šlag i podeli na dva dela. U jednu polovinu stavi se mlevena plazma, a kada se stegne, bude kao kora za tortu. Preko toga se stavi voće, pa puding (priprema prema uputstvu sa kesice ) i na kraju se odozgo premaže ostatkom šlaga.

Foto: Instagram

Leave a Response