Paparazzo

Preminula Jackie, majka holivudskog glumca

72views

Jackie Stallone, majka holivudskog glumca Sylvestera i jedna od najpoznatijih učesnika Big Brothera, preminula je u 98. godini.

Jackie je bila poznata kao astrolog i promoterka hrvanja, a preminula je u snu kako je i željela, otkrio je njen najmlađi sin Frank.

Ona je rođena 29. novembra 1921. godine kao Jacqueline Frances Labofish, a od kuće je pobjegla kao petnaestogodišnjakinja kako bi se pridružila cirkusu iako joj je otac bio bogati advokat. Radila je kao umjetnica na trapezu dvije godine, a potom je gradila karijeru na Broadwayju.

Za prvog muža Franka Stallonea, frizera i povremenog glumca, udala se 1945. godine, a bili su zajedno 12 godina. U tom periodu su dobili dva sina, glumca Sylvestera i muzičara Franka.

Iz drugog braka u kojem je bila s Anthonyjem Filitijem, imala je kćerku Toni D’Alto, koja je umrla od raka 2012. godine u 48. godini.

Jackie je sredinom pedesetih godina prošlog stoljeća otvorila teretanu Barbella’s samo za žene, a pojavljivala se na lokalnoj televiziji u Washingtonu.

Također, pojavljivala se i u programu Glow: Gorgeous Ladies of Wrestling osamdesetih godina. Također, napisala je knjigu “Star Power: An Astrological Guide to Supersuccess”, a redovno se pojavljivala na TV ekranima kao astrolog.

Za trećeg muža Stephena Devinea se udala 1998. godine, ali su uglavnom živjeli odvojeno. Sedam godina kasnije je bila učesnica Big Brothera.