Lifestyle

Probati dok ste na FILIPINIMA (FOTO)

44views

Dok putujete na novo mjesto, jedna od prvih stvari koju bi svatko volio uživati ​​u kulinarskim užicima sigurno. A kada se na Filipinima, jedna od stvari koje morate učiniti je dobiti okus tradicionalne kuhinje. Filipinska hrana i kultura su bogate i raznolike, i sigurno ćete ih voljeti doživjeti. Pod utjecajem španjolske, indijske, kineske i malajske kuhinje, filipinska kuhinja je iskustvo samo po sebi.

1. Adobo

Neslužbena nacionalna hrana na Filipinima je napravljena od svinjetine ili pilećeg mesa u umaku od soje i octa s hrpom crnog papra i zdrobljenog češnjaka. Adobo je jedno od rijetkih jela na Filipinima s lokalnim porijeklom jer je kasnije dobilo španjolsko ime. Ova posuda za usne je kao Filipino kao što možete dobiti, i to ide s ništa drugo nego riža. Svaka obitelj na Filipinima ima svoj način kuhanja adobo, tako da se može okusiti malo drugačije od mjesta do mjesta.

Foto: Promo

RECEPT:

Sastojci

za 4 osobe
600 g piletine (pola pileta)
2 češnja češnjaka
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
3 žlice sojina umaka
2 žlice vinskog octa
1 žlica Vegete

Priprema

1.

U posudi pripremite mješavinu od sojina umaka, vinskog octa, malo papra, izgnječenog češnjaka i Vegete.

2.

Piletinu narežite na komade pa ih stavite u manji lonac. Prelijte pripremljenom mješavinom, pomiješajte i zalijte s oko 100 ml vode. Lonac poklopite pa lagano kuhajte dok meso ne omekša.

3.

Po želji možete komade tako pripremljene piletine izvaditi iz umaka i još kratko popeći na malo ulja u drugoj posudi, a zatim ih prelijte preostalim sojinim umakom.

Posluživanje

Adobo možete poslužti s raznim pirjanim povrćem ili originalnim filipinskim jelom Vegetable guisado.

Savjet

Ovo ukusno jelo može se čuvati 1 dan izvan hladnjaka, a u hladnjaku 2-3 dana.

Piletina se priprema u pokrivenoj posudi kako bi se dio tekućine ukuhao, a umak dobio odgovarajuću gustoću i vrlo aromatičan okus.

PRIJATNO!

Leave a Response