Ukusan, brz i jednostavan recept za sve ljubitelje krompira.

Kada se spremi na ovaj način, krompir dobija sasvim drugačiji ukus, koji će mnoge ostaviti bez teksta.

Sastojci:

  • 500 grama mladog krompira
  • malo soli
  • 4 kašike kukuruznog brašna
  • 2 kašike kukuruznog griza
  • 1 kašičica crvene mlevene paprike
  • 1 najmanja kašičica sudžuk paprike
  • malo mlevenog čilija
  • malo bibera mlevenog
  • malo maslinovog ulja

Priprema:

U duboki tanjir stavite kukuruzno brašno, kukuruzni griz, crvenu mlevenu papriku, sudžuk papriku, mleveni čili i malo mlevenog bibera i promešajte.

Krompir operite, oljuštite i narežite na osam delova, te stavite u hladnu vodu do upotrebe.

Isečen krompir ocedite, posolite i uvaljajte u napred pripremljenu mešavinu brašna.

U vatrostalnu činiju ili tepsiju staviti malo maslinovog ulja i ređati krompir da budu jedan pored drugog i da se ne preklapaju.

Poređan krompir poprskajte sa malom količinom zagrejanog maslinovog ulja i stavite u rernu zagrejanu na 190 stupnjeva. Pecite oko 20 minuta, okrenite ih i nastavite da pečete još 20 minuta dok površina ne postane hrskava.