Showbiz

Prvi rasprodan, drugi 15. decembra – Breni ne mogu zabraniti da pjeva u Zagrebu

259views

Zadnji put jedna od najvećih zvijezda bivše Jugoslavije Lepa Brena je 2009. godine imala svoj solistički koncert u zagrebačkoj Areni.

Bivši seks simbol, kako su je zvali, a i sada nije daleko od tog prefiksa, je zakazala u pomenutoj dvorani koncert za 14. decembar. Već u pretprodaji, za dva sata, prodato je više od dvije hiljade ulaznica. Brena je perfekcionista i itekako upravlja scenom. Ovoga puta obećala je da će u tri sata koncept nastupa biti podijeljen u pet dijelova i to sa repertoarom unatrag, što znači da će početi sa pjesmama iz 2019. pa sve do 1982. kada je počela svoju karijeru.

Brena se publici predstavlja sa neizmjernom ljubavlju i strašću jer voli svoju titulu i želi da je zadrži. Brenina velika želja bila je da nastupi i sa velikim tamburaškim orkestrom i veli da će joj se 22. juna naredne godine ispuniti želja na internacionalnom festivalu na Petrovaradinskoj tvrđavi.

A o tome da će se, kao i svugdje, naći neka budala koja će pokušati baciti sjenu na njen koncert u Zagrebu kaže kako o tome uopće ne razmišlja, te da za takve osobe postoje organi reda i mira koji će se pobrinuti da spektakl protekne u najboljem mogućem redu.

A da je u Zagrebu vole i da žele da budu na njenom koncertu govori podatak da je dvorana za 14. decembar rasprodata, te je zakazan još jedan koncert za 15. decembar, piše “Express”.