Fina juha za jačanje imuniteta: Recept koji će spriječiti (i zaliječiti) viroze i prehlade
U ovo doba godine korisno je u jelovnik uvrstiti juhe koje ne samo da griju tijelo, nego ga i liječe. Zato vam donosimo vam recept za finu juhicu koja u sebi sadrži moćne sastojke s antiupalnim i antibakterijskim svojstvima poput češnjaka, đumbira i kurkume te jednako zdravog poriluka i raznog korjenastog povrća.

SASTOJCI ZA JUHU:

– 2 l vode
– 1 manja pileća prsa
– 1 manji poriluk
– 2 srednje mrkve
– 3 češnja češnjaka
– 1 komad đumbira veličina kovanice od pet kuna
– 1 srednji korijen celera
– 1 srednji korijem peršina
– 1 šaka peršinovog lišća
– 3 velike žlice maslinovog ulja
– 1 mala žlica kurkume
– sol i papar

PRIPREMA JUHE:

1. Prvo pripremite sve sastojke za juhu. Piletinu operite i narežite na manje komade. Češnjak nasjeckajte na sitno ili prognječite kroz drobilicu. Naribajte đumbir. Ogulite mrkvu, celer i peršin, operite ih i nasjeckajte na manje komade. Poriluk također operite i nasjeckajte ga na tanke kolutove.

2. U dubokom i većem loncu zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Ubacite češnjak i đumbir pa prodinstajte dvije-tri minute. Zatim dodajte poriluk i dinstajte ga pet minuta. Potom u posudu ubacite meso, mrkvu i celer pa prelijte vodom. Posolite i popaprite po želji pa dodajte kurkumu i ostavite juhu da zakuha.

3. Kuhajte je 30 minuta. Za to vrijeme operite i nasjeckajte peršin. Kada je juha gotova, dodajte u nju peršin i poslužite toplu.

Dobar tek!