Paparazzo

Rock grupa DUM DUM u 2020. godinu ulazi sa novim singlom „Ti i ja”

703views

Nakon pjesama „Katarza”, „Prokleto sami” i „Hoću da znam” , bosanskohercegovački rock sastav DUM DUM objavio je pjesmu „Ti i ja” . Bubanj je i ovaj put sniman u studiju Hayat Productiona, dok su vokali i ostali instrumenti, kao i mix i mastering rađeni u studiju „Amadeus” Marina Meštrovića. Ovaj put DUM DUM se predstavlja u skoro pop izdanju, pjesmom sa ljubavnom tematikom bez virtuoznih instrumentalnih dionica i po prvi put u svoj video uradak angažuje glumicu Mariju Šuković.

„Kada smo razmišljali o tome ko bi mogao uraditi ovaj video, dosta ljudi nam je predložilo Eldara Muhića , pa smo stupili smo u kontakt s njim te vrlo brzo dogovorili saradnju i u potpunosti smo zadovoljni odrađenim poslom. Nakon što je poslušao pjesmu, on je predložio da se ubaci taj jedan režirani dio te predložio Mariju. Ono što je vrlo bitno, jeste da se iskreno zahvaljujemo Asocijaciji muzičkih umjetnika i stvaralaca (AMUS) kao i Asocijaciji izvođača i svirača BiH, Ataxmedia produkciji, te BKC Sarajevo na podršci, kao i Hayat Productionu na povjerenju i podršci domaćoj muzičkoj sceni.”

Bas gitaru za pjesmu „Ti i ja” svirao je Kenan Kumrić, bubanj Adnan Hadžić, a autor muzike, teksta i aranžmana je Jasmin Fajić Faja. Cijeli album bi trebao biti gotov do kraja marta 2020 godine.