Lifestyle

Samo par navika vas deli od vitke linije: Uradite ove stvari pred spavanje i MRŠAVIĆETE U SNU

76views

Ali večeri u kojima ostanete kod kuće iskoristite za podsticanje gubitka težine.

Foto: Promo

 

Ako se borite sa nekim kilogramom viška, evo šta možete da uradite večeras:

Večera bez soli

Ako ne želite da osećate nadutost u stomaku, izbegavajte (kinesku) hranu koja sadrži puno soli. So se zadržava u telu noću, tako da ćete ujutro osećati veću nadustost u stomaku nego obično.

Večernji trening

Umesto znojenja ujutru, uradite noćni trening. Nema potrebe za specifičnim vežbama, dovoljno je da se krećete i da budete aktivni. Ljudi koji su aktivni spavaju mnogo bolje noću.

Pripremite užinu

Prosečni obrok u restoranu, pekari, kiosku brze hrane sadrži dvostruko veći broj kalorija od onoga koji ćete pripremiti kod kuće. Zbog toga danas preporučujemo da pripremite sutrašnju užinu ili doručak.

Uopšte se trudite da izbegavate da jedete van kuće. Svetski lekari naglašavaju da je ponekad za mršavljenje dovoljno samo da počnete sami da spremate hranu – jedite sve što biste i inače jeli, ali sami skuvajte/pripremite.

Izbegavajte konzerviranu i prerađenu hranu, pogotovo u večernjim časovima, jer je takva hrana puna otrova i soli, koje se tokom spavanja zadržavaju u organizmu duže.

Ne zaboravite na vodu

Ovo je svakako već poznato, ali ne treba da se plašite ukoliko tokom spavanja osetite potrebu za toaletom. Da ne biste morali da ustajete preko noći, pijte mnogo vode najkasnije do 1 sat pre spavanja.

Zamračite sobu

Hormon melatonin pomaže organizmu da sagoreva kalorije, a telo ga proizvodi više ako je soba tamna. Isključite svetla pre spavanja.

Provetrite sobu

Provetrite sobu, jer ukoliko spavate u sobi gde je temperatura oko 19 stepeni, sagorećete 7% više kalorija nego da spavate u toploj prostoriji.