Showbiz

Senidah sprema album i priznaje “Merlin mi je velika inspiracija”

245views

Senidah je u decembru osvježila vlastiti repertoar predstavivši sjajnu saradnju s velikom regionalnom zvijezdom Dinom Merlinom. Karizmatična Slovenka ističe kako ovaj duet predstavlja ostvarenje njenog dugogodišnjeg sna.

“Merlina smatram posebnim umjetnikom i velikom inspiracijom. Odrastajući, često sam slušala njegove pjesme i zamišljala kako pjevam i nastupam s njim. Kad god bih putovala iz Ljubljane prema Crnoj Gori s mamom i sestrom, u autu je glasno svirala njegova muzika. Čak sam u nekoliko intervjua izjavila kako bih voljela sarađivati s njim, tako da me njegov poziv mnogo obradovao”, govori Senidah, a prenosi Klix.ba.


Spot za pjesmu “Dođi” prikazuje nekoliko kadrova iz sela Lukomir, a muzičarka kaže kako se emocije sa snimanja još uvijek nisu u potpunosti slegle.

“Snimanje je bilo fantastično, cijela ekipa je bila vrlo profesionalna i kreativna. Posebno sam oduševljena Lukomirom, prelijepim predjelima i ljudima koji tamo žive. Drago mi je i što nas je vrijeme poslužilo, bilo je sunčano, a meni je u jednom momentu bilo i malo vruće u bundi”, kroz smijeh se prisjeća.

Pjesma i spot su premijerno prikazani u sklopu Merlinovog novogodišnjeg muzičkog specijala, a u komentarima su se odmah počele nizati pohvale za muzički dvojac. Senidah ističe kako je zadovoljna reakcijama te kako smatra kako je “Dođi” magična pjesma koja zahtijeva posvećenost: “Dino je veliki perfekcionista, što mnogo cijenim. Vrijedno i detaljno smo radili na ovoj pjesmi”.

Pjesma “Dođi” je znatno obogatila već veliki opus raznolikih pjesama. Slovenska kantautorica se ne želi žanrovski ograničavati, naprotiv, sebi ostavlja mnoštvo prostora za eksperimentisanje.
 (Foto: Aida Redžepagić)

“Moj album ‘Bez tebe’, kao i mnogi drugi singlovi su pokazatelji različitih muzičkih stilova u kojima se izražavam. Pjesme kao što su ‘Ko je’, ‘Aman’, ‘Slađana’, ‘Nisi bio tu’, ‘Mišići’ i ‘Viva Mahala’ se razlikuju, ali sve predstavljaju jednak dio mene”, kaže i dodaje kako u budućnosti planira predstaviti još saradnji s reperima.

Kaže kako u posljednje vrijeme aktivno radi na pripremi novog albuma: “Prija mi što imam više vremena za studio. Koncerti mi nedostaju jer su nastupi pred publikom posebno iskustvo, cijela ta energija i dinaminka su nešto nezamjenjivo”.

Senidu na regionalnoj sceni izdvaja i poseban stil oblačenja (Foto: Sever Zolak/Cosmopolitan Slovenija)(Foto: Sever Zolak/Cosmopolitan Slovenija)

 

Osim jedinstvenog glasa, Senidah se na regionalnoj sceni ističe i posebnim stilom oblačenja. Njene fanove je obradovala informacija da bi domaću modnu scenu uskoro mogla obogatiti i njena odjevna linija, ali Slovenka ističe kako se to ipak neće dogoditi u skorijem periodu: “To je za sada jedna kreativna i lijepa ideja koju imam u planu, ali sve u svoje vrijeme”.

Nadovezujući se na planove o kreiranju modne linije, govori kako se u narednom periodu namjerava posvetiti novom albumu i idejama za spotove: “Boravit ću malo u Ljubljani, malo u Beogradu. Ako bude mogućnosti, voljela bih posjetiti i Sarajevo”.

4 Comments

Comments are closed.