Nightlife

Sinan Sakić snimio novu pjesmu i napravio nezaboravan koncert u Berlinu

374views
Kralj folk muzike Sinan Sakić u posljednje vrijeme zbog zdravstvenih problema rijetko se pojavljivao u javnosti, a još rijeđe nastupao. Ipak, popularni pjevač sada se osjeća puno bolje, tako da je počeo snimati novi album koji je najavio pjesmom „Idi Bog neka te vidi“.

Da još nije za staro gvožđe Sakić je pokazao u Berlinu. Naime, nakon dužeg vremena on se družio sa brojnim fanovima i zajedno sa Aleksandrom Prijović održao koncert za pamćenje u organizaciji agencije „Balkan Events Live“ u vlasništvu Refika Suljića. Publika je bila oduševljena. Redale su se njegove dobre stare, ali i nove pjesme koje je više od 1.000 ljudi  horski pjevalo. Njegovi fanovi su ga dočekali i ispratili velikim aplauzom.

Sinan je boravak u Berlinu iskoristio da posjeti svog velikog prijatelja Mirsada Fikića Mickyja i sa prijateljima nekoliko sati uživa u opuštajućem ambijentu njegovog restorana „Sarajevo Inn Grunewald“. Sakić je bio oduševljen konceptom lokala, te je izrazio želju da se uradi pjesma i videospot u njemu. Simpatije kralja folk muzike osvojilo je zaštitno lice lokala, pas Vučko.

– Sve je stvarno super. Ambijent je odličan, kao i osoblje, a o Fikiću ne treba trošiti riječi – rekao je Sinan Sakić.