Zanimljivosti

ŠOK – Novinar u Meksiku pred političarima izložio navodne leševe vanzemaljaca (VIDEO)

339views

Novinar i ufolog Haime Mausan predstavio je političarima ono što tvrdi da su dva mala leša vanzemaljaca, preuzeta iz Kuska u Peruu.

Navodna tijela vanzemaljaca su predstavljena u kutijama sa staklima u Meksiko Sitiju, izazivajući uzbuđenje u zajednici teoretičara NLO-a, javlja britanski Independent.

Kako izvještavaju meksički mediji, Mausan je zakletvom svjedočio da mumificirani primjerci nisu dio „naše zemaljske evolucije“ i da je skoro trećina njihove DNK „nepoznata“.

Na javnoj raspravi, Mausan je američkim zvaničnicima i članovima meksičke vlade pokazao nekoliko video snimaka „NLO-a i neidentifikovanih anomalnih fenomena“, prije nego što je otkrio navodne vanzemaljske leševe.

„Ovi primjerci nisu dio naše zemaljske evolucije… Ovo nisu bića koja su pronađena nakon olupine NLO-a. Pronađeni su u rudnicima dijatoma (algi), a kasnije su fosilizirani“, izjavio je on.

 

Zatim je rekao prisutnima da su uzorke proučavali naučnici sa Autonomnog nacionalnog univerziteta Meksika (UNAM), koji su navodno uspjeli da izvuku DNK dokaze koristeći radiokarbonsko datiranje. Tvrdi da je nakon poređenja sa drugim uzorcima DNK ustanovljeno da je više od 30 odsto DNK uzoraka „nepoznato“.

Tokom saslušanja su navodno prikazani i rendgenski snimci uzoraka, a vještaci su pod zakletvom svjedočili da se na jednom od tijela vidi da unutra ima „jaja“, dok je za oba rečeno da imaju implantate od vrlo rijetkih metala, poput osmijuma.

Na događaju je bio prisutan i Rajan Grejvs, izvršni direktor „Americans for Safe Aerospace“ i bivši pilot američke mornarice, koji je ranije ove godine govorio pred američkim Kongresom o prijetnji koju neidentifikovani vazdušni fenomeni predstavljaju po nacionalnu bezbjednost SAD-a.

Mausan je ranije bio povezivan sa tvrdnjama o „vanzemaljskim“ otkrićima koja su kasnije razotkrivena, uključujući pet mumija pronađenih u Peruu 2017. za koje se kasnije pokazalo da su djeca, navodi Independent a prenosi nova.rs