Paparazzo

ŠOK: Severina u novom spotu ošišala kosu

137views

U novom spotu za pjesmu “Daleko ti kuća” koji će 15. aprila ugledati svjetlo dana, hrvatska pjevačica Severina ošišala je kosu poručujući da s novom frizurom ide u novo poglavlje života.

Severinin album “Halo”, objavljen u februaru, opravdao je titulu ”najiščekivanijeg albuma u regiji”. Naime, na digitalnim platformama Deezer i Spotify već mjesec dana je najslušaniji album u cijeloj regiji, dok na YouTubeu također bilježi izvrsne rezultate. Nove pjesme preslušane su više od 220 miliona puta što je sjajan pokazatelj koliko publika uživa u onome što Severina u posljednje vrijeme radi.

Spot, koji je sniman prije tri sedmice u Zagrebu, kao i uvijek u Severininom slučaju, obiluje metaforičkim značenjima. Ovog puta na simboličan način prikazuje životne promjene. Prvo tuga, a zatim rezanje kose do slobode na kraju. Severina simbolično reže kosu, jer svaka žena koja teži promjeni prvo promijeni frizuru.

Spot čiju ekranizaciju potpisuje Ljubba rađen je po tematici teksta kojeg, uz muziku, potpisuje Jala Brat, dok je direktor fotografije Igor Lazić, dobitnik mnogih nagrada na filmskim festivalima.

“Kad radim za Severinu inspiraciju nalazim u njoj samoj i u svemu što ona može, a može sve. Ideja za ‘Daleko ti kuća’ rodila se u jednom našem razgovoru kada smo pričali o otuđenosti. Onda je predložila da to pretočimo u spot. Slike su se krenule redati i nastao je scenarij. Ovo je spot koji sam najmanje režirao. Samo bih postavio emociju i ona bi to izvela. I više od toga. Nitko se ne daje u kadru više od nje. Severina je u ovom poslu zasebna galaksija”, rekao je Stefanović.