Lifestyle

Šta obavezno izbjegavati kada želite neku osobu izbrisati iz svog života

165views
Stručnjaci za veze otkrili su nekoliko načina da preusmjerite svoju energiju i fokusirate se na nešto drugo.

Prema mišljenju psihoterapeuta Kena Pagea, često sami sebi pričamo priče koje nas onemogućavaju u primanju ljubavi te je taj mit mnogima drag začarani krug u koji uvijek upadaju, a pokreću ga ljudi koji ne znaju voljeti, prihvatiti ljubav ili voljeti nas onakvima kakvi jesmo. Kad osvijestimo da smo vrijedni ljubavi bez da se za to moramo boriti rukama i nogama, odustat ćemo o razmišljanju o pogrešnim ljudima, piše Mbg relationship.


U tu svrhu je ključno fokusirati se na ljubav i prihvatanje sebe, čak i posebno na one dijelove sebe kojih se stidimo. Faza u kojoj prihvatamo i njegujemo te dijelove sebe je ono što nas čini racionalnim i romantično i seksualno nas privlači drugim ljudima koji su nam dostupni, pristojni i dragi.

Provedite neko vrijeme s ljudima u vašem životu koji vas podižu. Ne samo da će vas to odvojiti od negativnih misli, već će vas podsjetiti koliko je dobar osjećaj biti s ljudima koji vas cijene.

Prema terapeutu za seks i odnose Stephenu Snyderu, ponekad može pomoći ukoliko se zapitate šta vam ta osoba znači. Uobičajeni odgovor su sigurnost, status, osjećaj prihvatanja, ljubav ili pripadnost.

Zatim se zapitajte što ste od toga uistinu dobili te koliko je razmišljanje o nekom fokusirano zapravo na naše neispunjene potrebe, a ne na neku konkretnu osobu te je pokazatelj romantizirane prošlosti.

Od društvenih mreža, aplikacija, brisanja brojeva i poruka, to je najjednostavniji način za olakšavanje situacije sebi.

Zajedno s društvenim medijima, ako se želite riješiti svega što vas podsjeća na određenu osobu, trebate ukloniti i suvenire te stalne podsjetnike na vaš odnos, ali i paziti se ljudi, mjesta i stvari koje vas podsjećaju na osobu koju želite zaboraviti.

Također, savjetuju stručnjaci, pametno je da izbjegavate konzumaciju alkohola, jer ćete se dovesti da pokleknete pod utjecajem alkohola i ponovo se javite osobi koju želite izbrisati iz svog života.

2 Comments

Comments are closed.