Showbiz

Supermodel Bar Refaeli dužna Izraelu dva miliona

87views

Izraelski supermodel Bar Refaeli, koja će biti i voditeljica Eurosonga koji će se ove sedmice održati u Tel Avivu, duguje državi dva miliona eura zbog neplaćenog poreza, javlja Daily Sabah.

Naime, prema presudi suda, osim dva miliona morat će platiti i 30.000 eura troškova suđenja, objavilo je izraelsko ministarstvo pravosuđa.

Manekenka je optužena da nije u potpunosti prijavila svoju milionsku zaradu u Izraelu i u inozemstvu. Također ona i njena majka nisu prijavile ni povlastice koje imaju kao slavne osobe.

Bar je izjavila kako ona u spornom periodu, kada porez nije plaćen, nije živjela u Izraelu, no sud je utvrdio drugačije. Ona je navodno naplaćivala vrlo nisku najamninu za svoj luksuzni stan u Tel Avivu. Također je rečeno da je luksuzni automobil dobila kao poklon za svoj promotivni rad,prenosi Klix.ba.

View this post on Instagram

Shabbat Shalom 🌸

A post shared by Bar Refaeli (@barrefaeli) on

Bar Refaeli je stekla svjetsku slavu 2007. godine kada je krasila naslovnicu magazina Sports Illustrated kao prvi izraelski model koji je u tome uspio. Refaeli je poznata i po svojoj vezi s glumcem Leonardom DiCapriom. Par je raskinuo 2011. godine.